În ciuda criticilor aduse privind gestionarea pandemiei de coronavirus, primarul Ion Lungu a subliniat că în toată această perioadă s-au făcut toate lucrurile necesare, care au ținut de administrația publică locală, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
Edilul reamintit că cei peste 1 milion de euro au fost distribuiți către echipamente medicale, dezinfecții, dar și pentru cazare și masă, atât pentru persoanele carantinate, cât și pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean.
„A trecut perioada critică a coronavirusului, iar un prim bilanț arată că, chiar dacă au fost critci care au spus că Primăria nu a făcut nimic și nu s-a implicat, PRIMĂRIA S-A IMPLICAT. Am cheltuit peste 1 milion de euro în gestionarea acestei crize” a spus primarul Ion Lungu.
Acesta a precizat că principala preocupare a primăriei a fost achiziția de echipamente medicale pentru salvarea de vieți.
„După război mulți viteji se arată! Dar dacă ne uităm în urmă, pe 25 martie era aproape imposibil de făcut rost de un aparat Real Time PCR pentru testare a populației. În timp record, într-o săptămână am reușit să îl aducem din Coreea de Sud și este un aparat de ultimă generație pe care l-am donat la Spitalul Județean de Urgență împreună cu 3.000 de teste, la fel și cele 10 ventilatoare pe care le-am adus într-o perioadă de trei săptămâni. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat și au fost donate la spital unde au fost bine primite. Dacă ventilatoarele nu au fost folosite acum, ele sunt foarte bune în perioada următoare în măsura în care, așa cum spunea conducerea Spitalului de Urgență Suceava, capacitatea de la ATI este acoperită cu ventilatoare mecanice” a afirmat edilul Sucevei.
De altfel, au mai fost date de către Primăria Suceava către Spitalul Județean de Urgență 1000 de conbinezoane.
Pe lângă dispozitivele medicale Primăria a alocat bani, din data de 1 martie și pentru cazare și masă pentru cetățenii carantinați, dar și pentru persoanele izolate la domiciului.
„Și astăzi asigurăm masa și apa pentru persoanele autoizolate la domiciliu, iar prin telefonul direct am distribuit 3000 de pachete alimentare în orașul nostru”, a mai spus Lungu.
Tot din această sumă am dezinfectat străzile, locurile de joacă, spațile verzi și de două ori scările de bloc din municipiul Suceava.
„Noi ne-am făcut în tot acest timp datoria față de suceveni. Au fost unii care au spus că Primăria are o gaură de 1 milion de euro. Este o interpretare greșită! Nu e vorba de pagubă este vorba de solidaritatea Primăriei, având în vedere că Spitalul este pe teritoriul administrativ al municipiului Suceava și ne-am făcut DOAR DATORIA” a declarat primarul Lungu.
Acesta a ținut să mulțumească și partenerilor municipiului Suceava pentru implicarea în gestionarea acestei crize.
„Dintr-un spirit de fair-play pe lângă ceea ce a cheltuit Primăria ne-au fost alături partenerii noștri din China, prin Ambasada Chinei, prin orașul Yinchuan, prin Camera de Comerț Româno-Chineză am primit 22.000 de măști gratuit și 2.000 de perechi de mănuși. Dintre acestea 10.000 le-am donat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, iar restul sunt pentru Poliția Locală, cadrele medicale din învățământul școlar, asistența socială, cei care duc pachete la domiciliu și pentru Primăria Suceava”, a conchis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Lasa un raspuns