Marți, 27 septembrie 2016, la sediul Instituției Prefectului a avut loc o ședință de instruire a primarilor și secretarilor unităților administrativ teritoriale din județul Suceava pentru buna organizare și desfășurare a procesului electoral din data de 11 decembrie 2016 pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

Printre activitățile imediate, primarii au obligația să efectueze actualizarea Registrului Electoral, să verifice și să inventarieze logistica necesară dotării secțiilor de votare, să amenajeze în mod corespunzător spațiile de publicitate electorală din fiecare localitate. O atenție deosebită trebuie acordată de către primari asigurării confortului termic în secțiile de votare în ziua votului și, totodată, trebuie să fie pregătiți să intervină în cazul în care se vor manifesta precipitații sub formă de ninsoare, astfel încât orice persoană să-și poată exercita dreptul de vot.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost prezentate materiale de instruire de către membrii Comisiei Tehnice Județene responsabili de organizarea procesului electoral.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.