Biroul Permanent al Organizației Județene PSD și-a continuat activitățile organizatorice în teritoriu, întrunindu-se vineri, 19 august 2016, la Milișăuți, unde au fost prezenți primari și președinți ai organizațiilor locale din zonă.

Cătălin Ioan Nechifor a prezentat o analiză a rezultatelor alegerilor locale obținute de PSD în această zonă, remarcând  faptul că, deși numărul de voturi acordate listei consilierilor județeni a fost nesatisfăcător, social-democrații au câștigat funcția de primar în 7 din cele 10 localități ale acestei zone (în primul rând în municipiul Rădăuți), ceea ce constituie o premisă esențială în câștigarea alegerilor parlamentare.

Ideea aceasta a fost subliniată și de președintele Organizației Județene PSD, Ioan Stan, care a adăugat că opțiunea pentru o mișcare neînchegată PDL-PNL, completată de rezultatele dezastruoase ale guvernărilor de dreapta sau tehnocrate este incomparabilă și inadmisibilă față de continuarea reformelor începute de guvernul PSD condus de Victor Ponta, cu rezultate apreciate de toate structurile socio-profesionale. Această comparație se constituie de asemenea într-o premisă reală a PSD de a câștiga alegerile parlamentare, opinie împărtășită și susținută de toți cei  prezenți.

Ultimele demersuri politico-administrative întreprinsede guvernul tehnocrat i-au determinat pe primarii prezenți să evidențieze o serie de probleme cu care se confruntă. Aceștia i-au însărcinat pe consilierii județeni prezenți să transmită conducerii Consiliului Județean Suceava faptul că, în loc să se preocupe de organizarea festivalurilor și sărbătorilor locale (apanaj exclusiv al autorităților administrative locale), uitând că între primării și Consiliul Județean nu există relații de subordonare, ar fi fost preferabil să-și consume energia în gestionarea mult clamatei relații cu guvernul tehnocrat, astfel încât  județul Suceava să nu fi ajuns în situația de a primi o sumă derizorie la rectificarea bugetară. La această rectificare bugetară județul Suceava a primit doar 0,42% din suma alocată la nivel național, și anume 2,44 milioane lei (24,4 miliarde lei vechi), situându-se pe locul 38 la nivelul țării. Reamintim că, în 2015,  la rectificarea bugetară a guvernului Ponta județul a primit peste 177 milioane lei (1770 miliarde lei vechi). Acest raport demonstrează că afirmația unui reprezentant de frunte al PDL Suceava („PSD Suceava încearcă să-i păcălească pe oameni vânzând iluzii că un viitor guvern PSD le va rezolva toate problemele și că-i va scoate pe bucovineni din sărăcieˮ) este total neîntemeiată și profund demagogică.

Primarii prezenți au solicitat, de asemenea, ca Instituția Prefectului și Consiliul Județean să se preocupe în mod real de problemele agricultorilor suceveni, dat fiind că județul Suceava a fost considerat calamitat doar în raport cu fenomenul de grindină, nu și în raport cu fenomenul de secetă care se manifestă în estul și sudul județului. Astfel, fermierii suceveni afectați de secetă nu pot fi despăgubiți precum colegii lor aflați la doar câțiva kilometri distanță, în județul Neamț.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.