Viorel Pintiliuc a fost timp de 8 ani consilier local în CL Rădăuți, iar când rădăcinile l-au chemat acasă a îndeplinit, pentru început, aceeași funcție în Consiliul Local al comunei Burla.

Astăzi, edilul mărturisește că a hotărât să își depună candidatura pentru funcția de primar când a realizat că localitatea în care s-a născut a fost uitată de toată lumea: de la politicieni, la administrația județeană și centrală.

Deși începuturile au fost mai mult decât grele, iar comuna se afla într-o situație mai mult decât critică, cu profesionalism și o dorință imensă de a face ceva pentru comunitatea sa, Viorel Pintiliuc a reușit să transforme această comună într-un mic orășel.

„Începând cu un proiect european cu o valoare de peste 200.000 de euro, care presupune canal, apă, stație de epurare, și continuând cu un after-school extrem de modern, cu reabilitarea căminului, cu cei 5 km de drum, toate s-au realizat în primul mandat. De asemenea, drumurile asfaltate, sălile de sport ultra-moderne, locurile de joacă care seamănă cu cele din orașele mari, parcul auto și toate celelalte investiții ne-au dus înainte ca și civilizație și confort”, a declarat edilul.

Acesta își amintește și de momentele în care viața n-a fost deloc blândă cu el și recunoaște că, și în acele momente, și-a pus comunitatea pe primul loc.

„Au existat momente când am ținut la comunitatea mea mai mult decât la mine, și recunosc asta cu toată responsabilitatea. Am o relație deosebită cu cetățenii mei, începând de la copii și terminând cu bătrânii”, a spus primarul.

Primarul a mai declarat că are proiecte importante care vizează infrastructura comunei, un proiect în parteneriat cu comuna Iaslovăț, dar și alte proiecte care vizează dezvoltarea comunei Burla. Biserica din comună rămâne, de asemenea o prioritate pentru edil.

16880839_1367153020021713_1024686315_o

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.