Unul dintre cei mai harnici primari din județul Suceava, Daniel Olariu, conduce din 2012 comuna Hânțești. Acesta, împreună cu echipa sa de consilieri și cu funcționarii din Primărie, lucrează pentru a micșora decalajul dintre comuna Hânțești și celelate comune din județ. Decalajul a fost creat de fosta administrație care a încredințat proiecte importante unor firme care au dat faliment între timp.

Entuziasm, muncă și implicare i-au adus numeroase roade edilului din Hânțești. Acesta a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectelor pe care le-a preluat și dezvoltat și pe care le-a pornit de la zero.

„În comuna noastră sunt promovate câteva proiecte, unul dintre ele fiind preluat de la fostul primar, este vorba de un proiect de alimentare cu apă, valoarea proiectului este de peste două milioane și jumătate de lei. După atâția ani, chiar și în prezent există un litigiu cu firma constructoare, SC Soconi SRL, care a dat faliment. S-au plătit conform expertizei tehnice în jur de 10 miliarde, în total Primăria plătind 12 miliarde.

Dosarul se află încă în lucru la IPJ Suceava, Serviciul de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei. Prejudiciul privind nerealizaerea acestei investiţii, conform expertizei extrajudiciare realizate, este de circa un 10 de lei vechi.

Nefinalizarea acestui dosar, conform primarului Daniel Olariu, ar cauza blocarea pentru viitor a viitoarelor proiecte care ar trebui depuse pentru canalizare sau extindere apei în comună.

Totuși munca sa nu se cramponează în recuperarea prejudiciului, lăsând acest atribut organelor în drept, ci se concentrează spre atragere și promovarea unor proiecte care vor duce la dezvolatrea și modernizarea comunității

„Un alt proiect pe care l-am promovat este modernizarea și extinderea școlii gimnaziale „Mihai Halunga”, valoarea proiectului este de două milioane șase sute de mii de lei. În prezent suntem cam la 90% din proiect și prognozez că, undeva la finalul anului, se va termina, fiindcă avem banii necesari. Un alt proiect cu finanțare este reabilitarea și modernizarea căminului cultural din comună. Firma câștigătoare este „Victor Construct” din Botoșani, proiectul derulându-se prin Compania Națională de Investiții și are o valoare de un million și jumătate de euro”, a spus primarul Olariu.

Hânţeştiul va beneficia, alaturi de orașul Cajvana, de un proiect de un million și jumătate cu TVA inclus, derulat prin Ministerul Mediului.

„Mai avem un program prin Ministerul Mediului intitulat <Colectarea și gestionarea corectă a gunoiului de grajd> a cărui valoare este de un milion șase sute de lei. Urmează ca în perioada următoare, mai precis săptămâna viitoare, să merg la Ministerul Mediului pentru semnarea contractului”, a precizat Daniel Olariu.

Alături de comuna Adâncata, a fost înfiinţată  Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,Pleşa”.

„Împreună cu comuna Adâncata am înființat o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară și am depus un proiect spre modernizarea unor drumuri comunale în valoare de 2 milioane de euro la AFIR”, a arătat primarul de Hânțești.

Educația a fost pentru primarul Daniel Olariu piatra de temelie a dezvoltării comunității din Hânțești.

„Mai avem în perspectivă reabilitarea și modernizarea școlii primare cu clasele I-IV Hânțești și a grădiniței cu program normal Hânțești. La prima școală, valoarea proiectului este de două milioane de lei, iar la grădiniță valoarea totală a proiectului este de un milion și șapte sute de mii de lei, urmând ca în perioada următoare să semnăm contractul cu ministerul de resort”, a declarat edilul.

Dezvolatarea comunei nu s-a făcut doar cu banii de la Guvern sau Fonduri Europene. Au fost proiecte care au fost finanțate cu bani din bugetul local. Un exemplu îl reprezintă Școala cu clasele I-IV din Hânţeşti Vale, în care s-a lucrat la extinderea şi modernizare a grupurilor sanitare şi centrală termică.

„Tot din fonduri proprii derulăm un proiect în regim de urgenţă la clădirea fostei Primării, de reparaţii şi extindere a clădirii pentru a fi folosită în interes public pentru un nou Post de Poliţie, un Cabinet medical veterinar precum şi Biblioteca comunală”, a mai arătat primarul Daniel Olariu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.