Primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi, a salutat inițiativa parlamentarilor PNL de a mări alocațiile copiilor. Această reacție vine după ce Plenul Parlamentului a votat, joi, un amendament la Legea bugetului de stat care prevede majorarea alocațiilor pentru copii. Astfel, de la 1 martie, alocațiile vor crește de la 84 la 150 de lei și de la 200 la 300 de lei. Sumele vor fi incluse în bugetul Ministerului Muncii.

Edilul comunei Moldovița și-a exprimat nemulțumirea față de cei care s-au împotrivit acestei inițiative, menționând că suma alocată ar fi putut fi și mai mare.

„Cred că se puteau mări alocațiile și cu 300 de lei, întrucât așa cum au existat bani pentru pensii speciale, ar fi trebuit să existe mai mulți bani și pentru alocații. Cred cu tărie că tinerii și copiii reprezintă viitorul țării noastre, iar cei care se află în funcții înalte, reprezintă deja trecutul”, a declarat primarulcomunei Moldovița, Traian Iliesi.

În ceea ce privește programul „Masa caldă în școli”, propus de Ministerul Educației, primarul Traian Iliesi este de părere că mai marii statului ar trebui să pună mai mulți bani la alocații și să lase masa în seama părinților, care știu ce mănâncă copiii lor.

„Am fost obișnuiți cu oamenii care nu cunosc realitatea din teritoriu, să dea legi și să facă propuneri din fotolii. Așa se face că în vremea celebrului „corn și lapte”, noi, cei care trăim în zona de munte, cei care știm gustul laptelui autentic, am ajuns să le dăm copiilor lapte de import despre care cred că nu vine din ugerul vacii”, a declarat pentru Suceava Live, primarul Traian Iliesi.

Potrivit programului propus de Ministerul Educației, elevii și copiii de grădiniță din 50 de unități școlare vor primi gratuit o masă caldă sau un “pachet alimentar”, “până la sfârşitul anului 2019, în perioada desfăşurării activităţii didactice” – se arată în proiectul de OUG.  Masa caldă trebuie să fie “în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”. Această sumă cuprinde “preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz”. Suma este cu 3 lei mai mare decât anul trecut, când valoarea era de 7 lei pentru fiecare copil.  Primăriile de care aparțin școlile din program vor primi “sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat”, pentru a plăti masa. Banii pot să fie suplimentați din venituri proprii ale primăriilor sau din alte surse de finanţare, dacă membrii consiliului local stabilesc o valoare zilnică mai mare decât cea prevăzută prin OUG sau dacă se majorează numărul de copii în școlile din program, în timpul anului școlar.

În încheiere, primarul Iliesi și-a exprimat dorința ca cei care ne conduc să o facă cu responsabilitate și dragoste de țară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.