Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că până la sfârșitul lunii mai va fi dată în funcțiune o nouă sală pentru activități culturale în orașul nostru.
Este vorba de Sala Polivalentă de la Centrul Multifuncțional Arta din Ițcani, o sală de 280 de locuri, optimă pentru evenimente culturale actuale.


Potrivit edilului, sala va avea destinația de sală de cinematograf și, de asemenea, va fi folosită pentru activitățile educaționale ale unităților școlare care nu au amfiteatre, precum și alte activități culturale.

„Sunt convins că va fi o sală utilă pentru activități culturale și apreciată de cei din domeniu. Infrastructura pentru activități culturale s-a îmbunătățit în orașul nostru după punerea în funcțiune a clădirii Centrului Cutural Bucovina al Municipiului Suceava (clădirea teatrului), a Centrului pentru Tradiții Populare și acum a Sălii Polivalente de la Centrul Multifuncțional Arta din Ițcani”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a adăugat că prioritatea zero în perioada următoare o costituie infrastructura pentru activități sportive.

„În Complexul Sportiv de 12 hectare, de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, pe care îl facem și sunt deja licitate Sala Polivalentă de 5.000 de locuri a Municipiului Suceava, Baza Sportivă tip I, teren antrenament 500 locuri cu nocturnă și de asemenea Stadion Nou de 10.000 locuri care se află în Lista Sinteza la Compania Națională de Investiții.
De asemenea este în lucru documentația pentru Aqua-Parkul, care va fi realizat tot în cadrul Complexului Sportiv”, a subliniat edilul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.