Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a semnat luni, 17 august, cel mai mare contract de achiziții de lucrări din ultimii 30 de ani.

„Valoarea acestuia este de aproape 5,1 milioane de euro (cursul de referință fiind cel de la data depunerii proiectului)”, a precizat primarul Popoiu.

Potrivit edilului din Siret, în cadrul proiectului se vor realiza următoarele obiective:
1. Modernizare și reabilitare de drumuri:
– Str. Sucevei – până la E85
– Str. Tudor Flondor
– Str. 28 Noiembrie – până la Casa de Apă
– Str. Rogojestilor
– Str. Moldovei tronson 2 / de la Biserica Sf Ierarh Nicolae până la cimitir. Pe tronsonul 1 – str 9 Mai poligon – str. Moldovei / Biserica lucrările vor începe foarte probabil în câteva zile.
– Str. Ștefan Petriceicu Vodă tronson 2 / de la intersecția cu str Sf Onofrei până la ieșire la Băncesti. Pe tronsonul 1 – str Lațcu Vodă / CAP – str. Ștefan Petriceicu Vodă până la intersecția cu str Sf Onofrei lucrările vor începe foarte probabil în câteva zile.
– Str. Anton Paul și str. Mihai Teliman – capătul străzii.
– Se va crea, reabilita si moderniza (după caz) infrastructura pietonală și velo pe străzile: Str. Teodor Stefanelli; Str. Anton Paul; Str. Rogojești; Str. Sucevei; Str. Tudor Flondor; Str. 28 Noiembrie; Str. Moldovei.
2. Construire și reabilitare clădiri:
– Construirea pe str. Castanilor (zona Azil) a unei clădiri în care va funcționa la parter un centru de zi pentru persoane vârstnice iar la nivelurile superioare vor fi realizate 13 locuințe sociale tip garsonieră / apartament.
– Construirea pe str. Rogojeștilor a două blocuri având în total 26 de locuințe sociale tip garsonieră / apartament. Lângă acestea vor fi construite / amenajate 1 loc de joacă, 1 teren de sport și o zonă verde care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții pe mai multe criterii, nu doar cel al calității locuinței.
– Construirea la Pădureni a unui centru recreativ (o clădire tip cămin cultural). O astfel de clădire va fi construită și la Mânăstioara dar pe alt proiect (licitația este în desfășurare).
– Realizarea unui centru de tineret pe locul actualei biblioteci. Acest centru va avea în structura sa o bibliotecă, o sală multifuncțională și o sală pentru activități culturale.

„Documentația achiziției publice va fi trimisă pentru verificare la ADR Piatra Neamț iar lucrările vor începe în perioada octombrie – noiembrie”, a mai precizat primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.