Primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, a considerat că cei 100 de ani de când, prin puterea armelor, prin jertfele a sute de mii de români, dar și prin împrejurările faste, bunicii și străbunicii noștri au creat România Mare, nu trebuie să treacă nemarcați în comuna sa.
Astfel, la Balul Gospodarilor pe care l-a organizat de curând, participanții au primit și câte o insignă cu Centenarul Marii Uniri.
„Pentru că istoria a fost scrisă de oameni, iar fiecare dintre noi trebuie să îi stimulăm şi pe alţii, să se dedice cunoaşterii istoriei noastre, pentru acest eveniment am pregătit mai multe insigne cu Centenarul Marii Uniri-Poiana Stampei, 2018. Totodată, pe aceste insigne am pus și o poartă care nu transmite altceva decât că ne aflăm la poarta de intrare în Bucovina. Îmi doresc ca acest simbol să dăinuie în timp, iar lucrurile frumoase să pornească de aici, de la poarta de intrare, întotdeauna. Dacă ne vom cunoaște istoria vom înțelege și prezentul și ne va ajuta să proiectăm viitorul acestei frumoase comunităţi. Așadar, La mulți ani, români! La mulți ani, Românie frumoasă!”, a transmis primarul Mezdrea.
Totodată, primarul comunei Poiana Stampei consideră că acest moment nu trebuie să fie doar unul festivist, cu defilări și discursuri.
„Cred că ar trebui să ne amintim din ce în ce mai des de faptele de eroism care ne-au legat, care ne-au făcut să fim cine suntem astăzi. Poate că ar fi bine să comparăm și ce se întâmplă acum și mă refer mai ales la nivel de țară: parcă cineva vrea să ne dezbine și nu trebuie să acceptăm asta. 2018 este un în care trebuie să ne gândim mai mult la unitate, la strângere de mână și la iubirea dintre oameni. Pentru că suntem și la granița dintre Bucovina și Ardeal, cu atât mai mult, noi putem spune că Unirea a început de aici”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.
Timp de un an, ziarul SuceavaLive va sărbători cel mai important eveniment din istoria României moderne printr-un amplu proiect editorial.
Lasa un raspuns