Constantin Prodaniuc, edilul șef al comunei Moara, a dorit să aducă o serie de lămuriri cu privire la unele aspecte prezentate în mass-media locală de Dorel Constantin Dumitraș, fost viceprimar din partea UNPR până în toamna anului trecut, acum candidat la funcția de primar al comunei.

Constantin Prodaniuc primar Moara

„Am proiecte făcute, unele dintre ele chiar depuse. Pentru început vreau să vorbim despre modernizarea infrastructurii. Eu am făcut până în prezent 10 km de asfalt, contracandidatul eu nu a făcut niciun metru. Tot contracandidatul meu și-a propus construirea de trotuare și parcuri, rețele de apă și rețele electrice. Pentru el acestea sunt vise, la mine acestea sunt realizări. Pentru rețele de apă deja am depus pe PNDL  realizarea alimentării cu apă pentru 11 străzi, iar tot atâtea au fost finalizate din bugetul local”, a afirmat Constantin Prodaniuc, primar PNL al comunei Moara.

Edilul șef a explicat că una dintre priorităţile sale este asigurarea cu gaz metan a tuturor locuitorilor comunei. În acest moment, pentru acest proiect se execută un studiu de fezabilitate iar până în toamnă va avea loc licitația.

„Atragerea investitorilor în comună este unul dintre obiectivele contracandidatului UNPR. Eu vreau să întreb cum va face acest lucru. Eu pot spune că am atras investitori în comuna Moara. Tot pe lista sa am văzut că «dorește achiziţionarea unei maşini de pompieri, a unei autospeciale de salvare şi crearea unui serviciu de intervenţie care sa fie la dispoziţia cetăţenilor 24 de ore din 24». Întrebarea care se naște este cum este posibilă aducerea la faza de realitate a acestor proiecte. Cine îmi deservește autospeciala de salvare, atâta timp cât nu am voie să fac angajări, iar Suceava se află la doar 5 km. Al doilea aspect care trebuie demontat este achiziția unei mașini de pompieri. Acea autospecială a fost achiziționată în mandatul meu”, a mai spus Prodaniuc.

Primarul Prodaniuc a declarat că Dorel Dumitraș uită că funcția de viceprimar s-a datorat susținerii avute din partea actualului edil. Prodaniuc afirmă că actualul candidat al UNPR se contrazice atunci când afirmă că din postura de viceprimar a fost obstrucționat.

„Contracandidatul meu se autocontrazice, când afirmă că «primarul Prodaniuc nu prea a fost la primărie, dovadă fiind dispozițiile pe care le-a dat să îi țin locul», mai mult a avut și drept de semnătură. Și eu mă întreb când spune adevărul: când i-am dat drept de semnătură și putea duce la îndeplinire orice proiect sau când mă acuză că l-am obstrucționat”,  a conchis edilul de Moara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.