În județul Suceava în perioada 12-15 august vor avea loc mai multe acțiuni și manifestări culturale dar și religioase cu ocazia sărbătorii ortodoxe Adormirea Maicii Domnului.

De sâmbătă 12 august și până marți 15 august în Comuna Muzeu Ciocănești se va desfășura Festivalul Național al Păstrăvului.

Expoziția artistului plastic Radu Bercea „Bistrița Aurie” (foto Sorin Poclitaru)

Cu pluta pe Bistrița Aurie (foto Sorin Poclitaru)

 

Duminică 13 august la Mănăstirea Armenească Hagigadar începând cu ora 9:30 va începe programul liturgic la poalele dealului. La slujbă sunt așteptați plerini din toată lumea.

Manastirea Hagigadar – Biserica Dorintelor.

 

Luni 14 august, începând cu ora 10:30, la Putna,vor fi desemnați câștigătorii etapei finale a Concursului de recitare a liricii eminesciene din Cernăuți și Chișinău aceștia participând la recitalul laureaților și la festivitatea de premiere.  Va urma  un pelerinaj pe bicicletă la Basilica Minor din Cacica – unde vor fi organizate manifestări religioase ale Bisericii Catolice.  Se va pleca la la ora 11.00 din sensul  giratoriu de la  Păltinoasa, coloana de bicicliști urmând să ajungă  la ora 12.30  la  Cacica.

Tot în aceeași zi, la ora 14:00, la Muzeul de Istorie al Bucovinei va avea loc, deschiderea expoziției „Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie”.

 

Ziua de marți, 15 august va fi dedicată Pelerinajului și hramului la Putna; Pelerinajului  și hramului la Cacica; ”Sărbătorii Diasporei” la Cacica precum și Festivalul minorităților la Moldovița.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.