După ce a fost demis din funcția de primar prin ordinul prefectului în urmă cu  aproape 11 luni, primarul Orașului Broșteni s-a întors la Primărie și asta pentru că instanța de judecată a decis să suspende ordinul prefectului din 23 mai 2018 până la soluționarea definitivă a cauzei.

Așa se face că astăzi, după revenirea acestuia, bilanțul din primărie poate fi caracterizat în câteva cuvinte simple: „după plecarea lui Chiriac, potopul”. Această situație care nu face cinste deloc celor care au rămas în fruntea orașului Broșteni dovedește astăzi incompetența unor oameni care n-au făcut altceva decât să își pună orgoliile personale pe primul loc.

Timp de 11 luni viceprimarul cu atribuții de primar, Mihai Molodeschi și colegii săi din Primărie au intrat într-o perioadă de hibernare în care n-au fost în stare să facă niciun pas spre dezvoltarea și modernizarea orașului. Mai mult decât atât, aceștia nu au fost în stare  nici măcar să continue proiectele pentru care existau  deja studiile de fezabilitate și contractele de finanțare semnate.

Concret, următorii pași constau în realizarea proiectului și scoaterea la licitație pentru execuție, însă s-a dovedit că acești pași au fost prea mult pentru reprezentanții administrației publice locale.

 

Proiect pe GAL, ratat din cauza nepăsării

Primăria Broșteni a pierdut tot în această perioadă de lipsă a primarului și un proiect pe fonduri europene, care era realizat prin GAL ”Bazinul Dornelor” și care făcea referire la amenajarea muzeului „Ion Creangă”.

Acest proiect a fost ratat deoarece viceprimarul cu atribuții de primar nu a fost interesat să obțină un certificat fiscal care trebuia depus pentru obținerea finanțării.

 

Și totuși… ceva au făcut cei de la Primăria Broșteni

 

 

Un lucru totuși s-a schimbat cât timp Chiriac a fost acasă: la Primăria Broșteni au crescut salariile atât de frumos încât bugetul pe anul acesta nu este suficient nici măcar pentru partea de funcționare.

PS: Să stați strâmb, să judecați…DREPT!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.