„Într-o manieră pe care o considerăm ca aparținând unor vremuri demult apuse, prin discuții individuale i-a convins pe directorul Centrului Cultural Bucovina și pe directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului să demisioneze din funcție și să solicite transferul pe un post de execuție. În discuția avută cu unul dintre directori a menționat și faptul că funcția de manager pe care acesta o deține este incompatibilă cu opțiunea politică exprimată. Prin această abordare președintele Consiliului Județean demonstrează că nu ține cont de prevederile Constituției României care garantează libertatea gândirii, opiniilor și exprimării și nici de faptul că instituția pe care o reprezintă nu este spațiul confruntărilor politice, ci, conform jurământului depus de fiecare consilier județean (implicit și de președinte), este spațiul în care trebuie să respecte Constituția și legile țării și să facă, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea sa pentru binele locuitorilor județului Suceava.”, a declarat Alexandru Rădulescu, purtător de cuvânt PSD Suceava.
Cei din PSD Suceava îi reproșează lui Flutur și proiectul de modificare a organigramei Consiliului Județean în sensul transformării a patru direcții (juridică, economică, programe și patrimoniu) în servicii.
„Prin această transformare, eficiența actului administrativ nu sporește absolut deloc, iar imaginea profesională a celor patru directori aflați în fruntea acestor direcții, cât și celor doi menționați anterior, este afectată pe nedrept. Menționăm că acești directori, selectați probabil nu întâmplător de președintele Gheorghe Flutur, au obținut prin concurs această funcție în mandatul președintelui Cătălin Ioan Nechifor (2012-2016) și s-au evidențiat prin implicare și performanțe profesionale care le-au adus în fiecare an calificative excelente în actul de evaluare profesională”, a mai adăugat Alexandru Rădulescu.
Organizația Județeană a PSD Suceava consideră aceste demersuri ale președintelui Consiliului Județean drept abuz în serviciu și dorește să-i amintească acestuia propriile cuvinte la investirea în funcție: „a venit momentul să lăsăm deoparte patimile politice și logica de campanie electorală și să îmbrăcăm haina administrației. Fac apel la unitatea Consiliului Județean Suceava pentru că e nevoie de așa ceva. Avem nevoie de unitate pentru că județul Suceava așteaptă construcție, soluții, și mai puțin contradicții și spectacol politic”.
„În acest spirit, Organizația Județeană a PSD Suceava face apel la renunțarea la orgoliile și răzbunările nedemne de managementul democratic al mileniului trei și își exprimă disponibilitatea de colaborare la nivelul consilierilor județeni și al parlamentarilor suceveni pentru rezolvarea problemelor economice și sociale ale județului, printre care și una care se impune a fi soluționată cu celeritate: cea a menținerii celor peste cinci sute de locuri de muncă ale angajaților Minei de Uraniu Crucea pe care guvernul actual intenționează să o închidă”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.
Lasa un raspuns