Luni, 6 iulie, la ora 20.02, personalul de serviciu din cadrul Poliției mun. Rădăuți a fost sesizat prin S.N.A.U. 112 cu privire la faptul că pe strada Volovățului, din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto vinovat de producerea acestuia încearcă să părăsească locul accidentului.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că, în jurul orei 20, un bărbat de 34 ani, din com. Iaslovăț, a condus autoturismul marca Peugeot 407, pe str. Volovățului, din mun. Rădăuți.

Ajuns în dreptul unui imobilul de pe această stradă, pe sector de drum în curbă spre stânga, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate. În urma accidentului rutier au rezultat doar avarii la autoturism.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat  de 44 ani, din municipiul Rădăuți, i-a încredințat bărbatului de 34 de ani din comuna Iaslovăţ autoturismul spre a-l conduce pe drumurile publice deși știa că acesta se află sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „încredințarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane despre care știe că este sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluţionat procedural.

 

 

Sursa foto: Facebook – Atenție Poliția – Gabriel Galan

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.