Având în vedere numărul tot mai mare de persoane care vin din zone cu răspândire largă a coronavirusului, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că există în plan suplimentarea locurilor pentru carantină.

La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că România are capacitatea financiară pentru a închiria locuri de carantină pentru cei bolnavi.

”Azi la Oradea un autocar a intrat în carantină după ce o persoană din autocar avea febră. Persoana la spital, celelalte persoane la locul de carantină. Dacă analizele sunt pozitive, persoană pozitivă la spital, celelalte în carantină”, a declarat Raed Arafat.

”Avem capacitatea financiară să închiriem spaţii pentru a asigura carantină pentru cei bolnavi”, a spus Vela, precizând că cei care intră în România din zone afectate de coronavirus trebuie să ştie foarte clar că vor intra în carantină obligatoriu 14 zile.

”Vrem să atragem atenţia şi să nu pună presiune pe punctele de trecere a frontierei. Dacă au simptome sau vin din zone fierbinţi să ştie că intră în carantină, nu vin să se plimbe cum vor în comunităţilor lor”, a mai spus Vela. Acesta a precizat, de asemenea, că, la sugestia premierului Ludovic Orban, s-a decis extinderea anchetei epidemiologice care se face.
”Am decis la sugestia premierului să extindem anchetele epidemilogice. Dacă cineva e bolnav analizăm contacţii primari. Acum facem anchetă pe al doilea cerc de posibili contacţi pentru a preveni o extindere a coronavirsului la comunităţile locale”, a mai spus ministrul de Interne.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.