Secretarul de stat Raed Arafat a adus luni clarificări privind Hotărârea de Guvern emisă săptămâna trecută, completată și clarificată printr-o nouă hotărâre de Guvern.

Acesta a precizat că au fost unele diferențe pe baza unor neînțelegeri juridice și modul în care au fost translatate unele măsuri nu a fost foarte clar.

Potrivit noii hotărâri accesul în mall-uri și alte magazine non-alimentare se face pe baza certificatului verde. De asemenea, școlile private suspendă prezenta fizica, și orele trec în online.

„În centrele comerciale, nu veți găsi cuvântul mall nicăieri pentru că nu este o definiție juridică, există centre comerciale. Au existat și în hotărârea trecută, dar din cauza unor aspecte juridice era încadrată într-o categorie care vizează limita de 50% din persoane. A fost corectată această situație, clarificată. Este obligatorie verificarea certificatului verde, cu unele excepții, persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare. La centrele de pașapoarte se poate intra cu test valabil și cu dovada prezentării la centru.

Referitor la accesul la alte magazine cu excepția celor alimentare și farmaciile, se intră cu certificatul verde”, a spus Raed Arafat, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.