Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a avertizat din nou în privinţa creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în țara noastră şi a reiterat îndemnul ca populaţia să respecte măsurile de igienă sanitară.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență susţine că, dacă sunt respectate regulile de bază, situația poate fi controlată. „Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate și totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomerații, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situația. Dacă nu, este posibil că situația să scape de sub control. (…) Să nu expunem alte persoane la risc!

Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca și cum cel autoizolat este în pușcărie. Încercăm să protejăm comunitatea și chiar pe persoana respectivă. Să respecte mai departe regulile de izolare din simț civic, dacă se poate, și să lase la o parte toate aceste dispute pe linie politică. Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viață, să ajungă la terapie intensivă și să nu iasă de acolo„, a declarat la Digi24 Raed Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea, vineri seara, că a fost creat un grup de lucru care va pune în concordanță criteriile CCR privind carantinarea și izolarea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.