Ieri a avut loc, la Suceava, pe stadionul Areni, meciul de fotbal dintre echipa suceveană Rapid CFR și echipa din Giulești, Rapid București. Pentru publicul sucevean, Rapid București se află printre puținele echipe de top din România care ajung să joace pe stadionul din Suceava.

Rezultat nul pentru ambele echipeAproape 5.000 de spectatori au fost prezenți la meci, iar peste două sute de fani ai Rapidului din capitală și-au susținut echipa favorită.

Meciul a fost întrerupt în minutul șase, atunci când un suporter giuleștean a furat de pe gard un banner afișat de galeria suceveană, după care a traversat terenul fără să fie deranjat de nimeni. Acesta a reușit să scape de jandarmi și să ajungă alături la colegii săi.

Jocul a fost fragmentat de multe faulturi. În minutul 14, Robuste de la Rapid București a primit cartonaș galben, iar în minutul 16, Sfrijan, de la echipa suceveană, a fost și el „premiat” cu un cartonaș galben.

Momentele importante ale primei reprize au fost în minutul 19, atunci când lovitura liberă pentru giuleșteni a lovit zidul sucevean. În minutul 28, în urma unui corner al gazdelor, Semeghin a centrat iar Sfrijan și portarul Draghia s-au ciocnit în aer, după care ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale. În minutul 34, Draghia a respins un corner, Dănilă a reluat din careu, însă balonul a trecut pe lângă poartă. În minutul 38, Daniel Ciobanu de la echipa suceveană l-a lovit involuntar cu capul în figură pe Vlăduț Morar, în careul sucevean iar arbitrul a lăsat jocul să continue.

După o primă repriză anostă, jocul s-a înviorat în partea a două, odată cu ocaziile giuleștenilor. În minutul 55 al reprizei secunde, în urma unei combinații Kusnir – Nkoyi în careul sucevenilor, ultimul șutează la fierul ierbii, puțin pe lângă poarta gazdelor. În minutul 60, bară pentru Rapid București. Raul Costin a șutat din prima, de la 15 metri de poartă, însă mingea a izbit transversala.

IMG_9616Ocazie și pentru echipa suceveană în minutul 63, în urma centrării lui Semeghin, Plămadă a relaut cu capul pe centrul porții, însă Draghia a prins fără emoții. Aproape de finalul jocului, în minutul 88, după un corner al giuleștenilor, Fran Cruz a reluat cu capul, însă Sfrijan a respins din apropierea liniei porții. În minului 89, pentru tragere de timp, s-a acordat cartonașul galben pentru Hîntăscu.

„Am venit să câștigăm. Însă este un punct bun, un joc bun și sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, în special în repriza a doua. Sunt și astfel de meciuri, mai ales în liga a 2-a, unde sunt echipe care se apără și fac totul ca să închidă spațiile. Iar pe un teren care nu este foarte bun, e destul de dificil să fie surprize”, a declarat Dan Alexa, antrenorul celor de la Rapid București.

Costel Ilie, antrenorul Rapid CFR Suceava, s-a declarat mulțumit de joc și și-a felicitat echipa pentru jocul bun.

„S-au adaptat mai bine la starea terenului. Echipa care se adaptează mai repede la starea terenului poate ieși învingătoare sau să scoată cel puțin un punct. Le-am spus jucătorilor să se autodepășească și să dea maximum din ce pot, deoarece îi vede o țară întreagă, joacă împotriva Rapidului și împotriva liderului. Pe final am suferit puțin în apărare, dar am închis destul de bine culoarele către poarta noastră. Nu le-am dat posiblitatea decât prin acea bară să se apropie de poarta noastră. Am preferat un joc de contra atac”, a susținut Costel Ilie.

După această etapă, Rapid Suceava ocupă locul 9 în clasament, cu 25 puncte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.