Numarul datornicilor a crescut considerabil in ultimul an, ajungandu-se la peste 700.000. Exista si cazuri mai dramatice, unde oamenilor le sunt blocate salariile intregi sau pensiile.
„Banca efectiv infiinteaza poprire pe toate sumele care sunt in cont, pentru ca banca nu face distinctie si atunci executorul trebuie sa revina cu o precizare”, explica Mihai Jurchescu, executor judecatoresc.
Legea spune insa altceva, ca se poate bloca doar o treime din venituri si nu intrega suma. Restul sumei trebuie sa ramana la dispozitia restantului.
Potrivit unor sondaje, in anul 2015 sunt mai multi datornici la banci decat in 2014.
Numarul restantierilor la banci si alte institutii financiare in luna decembrie a ajuns la 709.386, iar in luna ianuarie s-a ridicat la 710.820, cu 0,2% mai multi decat la finalul lunii decembrie 2014, se arata in datele publicate de Banca Natională a Romaniei (BNR).
Restantierii s-au trezit fara bani in conturi
Numarul restantierilor la plata ratelor a crescut, acestia ramanand fara bani in conturi, dupa ce au ajuns pe mana executorilor. Zeci de mii de romani au ramas cu conturile goale, deschise la alte banci si nu la cea catre care aveau datorii.
Lasa un raspuns