România ocupă locul întâi în topul țărilor în care se înregistrează cele mai multe decese în accidentele rutiere.

Comisia Europeană a publicat o listă cu numărul deceselor înregistrate în statele membre UE în accidentele rutiere. Lista cuprinde 28 de state europene și este valabilă pentru anul 2018.

Potrivit acesteia, România se află pe locul întâi la numărul de morți în accidente rutiere, înregistrând 96 de accidente cu morți la un milion de locuitori. De menționat este faptul că România nu obține această ”performanță” pentru prima dată, ea fiind cotată și în anul 2017 ca având cele mai periculoase drumuri din Europa, cu cel mai înalt grad de mortalitate.

Bulgaria și Letonia sunt următoarele două țări cu cel mai mare număr de morți în accidentele rutiere, cu 88, respectiv 78 de decese în accidente la un milion de locuitori.

La polul opus se află Marea Britanie, aceasta având cel mai înalt grad de siguranță pe șosele dintre toate statele care au alcătuit lista. Aici, s-au înregistrat numai 28 de accidente cu morți la un milion de locuitori.

La nivel european, numărul morților pe șosele a scăzut cu numai 1% spre deosebire de anul 2017, înregistrându-se cca. 25.000 de decese. Clasamentul a fost făcut public după ce s-a anunțat că până în 2022 toate mașinile din Europa vor avea un dispozitiv care îi va împiedica pe șoferi să depășească viteza legală maximă admisă.

Reprezentanții Comisiei Europene au spus că statele membre trebuie să ia măsuri drastice pentru a reduce numărul morților din accidentele rutiere. Printre acestea trebuie să se numere sporirea forțelor de ordine, prevenția conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor, reducerea cazurilor de depășire a vitezei și asigurarea unei infrastructuri sigure pentru toți participanții la trafic.

Topul celor mai nesigure țări:

  1. România
  2. Bulgaria
  3. Letonia
  4. Croația
  5. Polonia
  6. Ungaria
  7. Grecia
  8. Republica Cehă
  9. Lituania
  10. Luxemburg
  11. Portugalia
  12. Cipru
  13. Italia
  14. Belgia
  15. Estonia
  16. Franța
  17. Slovacia
  18. Austria
  19. Slovenia
  20. Finlanda
  21. Germania
  22. Spania
  23. Malta
  24. Suedia
  25. Norvegia
  26. Irlanda
  27. Danemarca
  28. Marea Britanie

 

Sursa: www.tion.ro

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.