În sfârșit, după doi ani lungi și greu de digerat, sucevenii vor putea să circule din nou, ca printr-un oraș european, și mai mult, sub aceste străzi nou-nouțe vor fi zeci de kilometri de rețele de apă și canalizare reabilitate. Cel puțin cu asta se laudă edilul în ultimul timp.

„Proiectul de apă și canalizare este oficial finalizat. Este un proiect care a adus mult disconfort sucevenilor, au fost intervenții la un număr de 138 de străzi din care la 67 au fost reabilitate rețelele de apă și canalizare, iar la 71 de străzi s-au efectuat extinderi de apă și canalizare, în mod deosebit în cartierul Ițcani, zona Aleea Dumbrăvii, dar și zona de la Autoservice de la intrarea în Suceava. Mulțumim lui Dumnezeu că am ajuns la capăt. Sigur rămâne această problemă a readucerii la starea inițială a străzilor, de aceea i-am spus constructorului doar <Pe curând!> și nu <La revedere!>, pentru că urmează să verificăm, să facem recepția. Dar, la modul oficial, începând cu ziua de azi, comandamentul pentru apă și canalizare a luat sfârșit” a afirmat cu bucurie primarul municipiului.

În lumina acestui proiect adus la capăt cu greu de veșnic întârziata firmă Pfeiffer, Ion Lungu a ținut să discute și despre proiectele viitoare care vor avea loc în Suceava, tot pe baza unor fonduri substanțiale.

„Sigur, urmează o nouă etapă de lucrări la rețeaua de apă și canalizare pentru că procesul este în permanență dinamic, orașul fiind în dezvoltare. Urmează o altă etapă în anii viitori, pentru care avem undeva la 22 de milioane de euro pentru municipalitate. Următoarele pe listă sunt extinderile către cartierele noi și aici mă refer la zona Laniște, zona Gheorghe Doja unde sunt străzi noi și cartierul Tătărași, însă acest lucru se va întâmpla în anii următori. Trebuie făcută licitația întâi. Punem punct deocamdată aici, dar totul e bine, când se termină cu bine. Eu zic că arătăm bine pe lângă orașele învecinate – Rădăuți, Fălticeni – unde încă se lucrează”, adaugă Ion Lungu, într-o afirmație cu iz de campanie electorală.

În plus, administratorul principal al orașului a ținut să laude strategia sa de motivare a constructorului, pentru că dacă ar fi vrut să sisteze contractul

s-ar fi pierdut finanțarea. Am zice că cei câștigători din acest contract au fost constructorii, pentru ca și-au permis să prelungească termenul de finalizare cam cât le-a fost pe plac.

„Așa cum am arătat, am adoptat această strategie cu biciul și cu zăhărelul și am scos-o la capăt, în măsura în care, dacă am fi anulat contractul, am fi pierdut finanțarea. Astăzi, municipiul Suceava are 96% acoperire când vorbim despre apă și canalizare. Cum am mai spus, doar alte cinci orașe mari din țară care au realizat aceste proiecte sunt la fel ca și noi, iar partea bună este că nu vom plăti penalizări”, a încheiat Ion Lungu.

Totuși, comparându-ne cu cei mai puțin norocoși din țară, nu ne face mai fericiți. Dar poate vom ajunge în decursul vieții noastre să ne comparăm cu cei care sunt deasupra noastră și să vedem că diferențele nu sunt prea mari.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.