Sanda Maria Ardeleanu a declarat că „în preocupările mele de deputat, membru în Comisia de învăţământ, de profesor universitar, interesele studenţilor au fost şi rămân o prioritate. Nu a existat întâlnire pe care să o am în Colegiul nr. 1 Suceava unde candidez şi care găzduieşte Universitatea „Ştefan cel Mare”, în care să nu dezbat problema tinerilor absolvenţi, a importanţei educaţiei pentru viitorul României şi bineînţeles problema locurilor de muncă. Concret, găsesc initiativa privind crearea posibilităţii de direcţionare a 2% din impozitul pe profit şi din cel pe venit către un fond naţional de burse de performanţă una extrem de interesantă şi vreau să o susţin în Parlamentul României. Eu sunt iniţiatoarea unei legi privind acordarea recompenselor financiare elevilor premianţi la olimpiadele şcolare internaţionale, deci m-a preocupat, în mod real, susţinerea performanţei atât în învăţământul preuniversitar cât şi univeristar.”
Una din problemele propuse spre implementare, în textul scrisorii deschise lansate de ANOSR, se regăseşte deja în programul deputatului Sanda-Maria Ardeleanu pentru viitorul mandat.
“Pe plan local, susţin înfiinţarea unui Centru de recuperare prin kinetoterapie la Suceava în vederea angajării absolvenţilor specializării de kinetoterapie pe care Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava o are. De asemenea, tot pentru a crea locuri de muncă în municipiul Suceava, încă din 2008, am făcut demersuri pentru instituţionalizarea unui teatru profesionist la Suceava. O întreagă trupă de teatru ar putea ieşi de pe băncile facultăţilor de profil şi profesa la Suceava. Legea Educaţiei Naţionale a îmbunătăţit considerabil participarea studenţilor la luarea deciziilor într-o universitate. Am lucrat la textul acesteia şi sunt o susţinătoare a acestui principiu şi voi milita pentru transparentizarea deciziilor în interiorul universităţilor şi pentru găsirea de noi modalităţi pentru a implica într-un procent şi mai mare studenţii în luarea deciziilor. “
Lasa un raspuns