Atât elevii de clasa a XI-a, cât și cei din anul terminal, au început cu simularea probei principale, urmând ca în zilele următoare să susțină și celelalte probe. Pe 8 martie, o parte din elevi vor susține proba la Limba maternă, iar pe 9 martie toți elevii vot susține proba obligatorie a profilului. Pe 18 martie se vor afișa rezultatele.
Elevii de clasa a XII-a vor susține simulările în aceleași zile, exceție făcând proba la alegere a profilului, probă susținută pe 10 martie. Aceste simulări sunt de fapt o evaluare a elevilor pentru a-i ajuta pe profesori să clarifice situațiile lor.
Spre deosebire de elevii de clasa a VIII-a, elevii de liceu vor fi stresați pentru o perioadă mai mare de timp, întrucât perioada examenelor începe pe 13 iunie și se încheie abia pe 16 iulie, odată cu afișarea rezultatelor finale.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat acestea, prin discuţii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Principalul scop al acestor simulări este evaluarea situației școlare și nivelul la care se află elevii, în special cei de clasa a XII-a, în pragul examenului de bacalaureat.
Aceștia vor mai avea la dispoziție aproximativ trei luni pentru a se pregăti intens acolo unde mai există lacune, pentru a se asigura că vor promova primul examen important din viata lor. Fie că vor alege să se pregătească în cadrul liceului la care învață, fie că vor alege profesori particulari, necesitatea unei pregătiri este din ce în ce mai evidentă – elevii nu sunt destul de pregătiți pentru primul examen care le va influența cursul carierei pe viitor.
Lasa un raspuns