Fie nu mai au nici un locuitor conform ultimului recensamânt, fie în realitate se află acum pe fundul unui lac de acumulare sau au dispărut complet.
Unele sate nu mai au nici o construcție, nu au căi de acces, însă ele continuă să rămână în bazele de date oficiale ale statului român.Astfel de situații întâlnim în:
Localitatea Groapa Vlădichii din Comuna Moara, judetul SV.
Conform informațiilor din cadrul Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2011 localitatea nu avea nici un locuitor la data rencensământului. Localitatea a fost identificată pe Planurile Directoare de Tragere (1916 – 1959). Pe imaginile satelitare recente, nu au mai putut fi identificate case sau trama stradală, iar perimetrul corespunde unui teren viran.
Localitatea Arţari din Comuna Hânţeşti, judetul SV.
Conform informațiilor din cadrul Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2011 localitatea avea paisprezece locuitori la data rencensământului. Localitatea nu a putut fi identificată pe Planurile Directoare de Tragere(1916-1959) sau pe imaginile satelitare recente. Conform surselor cartografice prezente perimetrul localității delimitează un simplu teren viran. Un articol eliberat de Primăria Adâncata din Județul Suceava atestă faptul că unitatea administrativă ce conținea și satul Arțari a fost desființată în anul 1968 din rațiuni ce aparțin formelor de guvernământ ale vremii.
Localitatea Iesle din Comuna Mălini, judetul SV.
Conform informațiilor din cadrul Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2011 localitatea nu avea nici un locuitor la data rencensământului. Localitatea a fost identificată pe Planurile Directoare de Tragere (1916 – 1959). Pe imaginile satelitare recente au fost identificate 5 gospodării, dar acestea sunt părăsite.
Lasa un raspuns