De curând, Spitalul Județean Suceava a organizat mai multe concursuri de ocupare a mai multor posturi de asistenți medicali, infirmiere, brancardieri și îngrijitoare, iar rezultatele probelor nu au fost deloc îmbucurătoare, cei mai mulți dintre aspiranți picând „cu brio”. De asemenea, nici medicii slab pregătiți nu au reușit să treacă de probele NORMALE de concurs. Potrivit managerului Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea, nu se face nicio excepție la angajarea oricărui tip de personal în cadrul unității spitalicești, întrucât se urmărește creșterea calității actului medical.
„Au fost și medici care au căzut la examene, însă noi preferăm să reorganizăm concursurile până în momentul în care toate posturile vor fi ocupate de cei mai performanți și bine-pregătiți medici. Această deviză o aplicăm pentru fiecare categorie de personal din cadrul Spitalului. Preferăm să lucrăm cu mai puțin medici, dar BUNI, decât să mai aducem alții care nu ar face față Spitalului Județean”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea.
Dr. Calancea a informat că în viitorul apropiat vor fi scoase la concurs mai multe posturi pentru medici UPU, ATI, Boli Infecțioase, dar și pentru celelalte secții deficitare.
„Chiar dacă suntem deficitari pe o anumită specialitate, NU oricine poate veni la Spitalul Județean Suceava. preferăm să lucrăm cu oameni mai puțini, dar foarte buni. Evident că vom tot organiza concursuri, însă doar cei mai buni vor fi angajați”, a subliniat Calancea.
Un lucru este cert: dr. Alexandru Calancea „NU VORBEȘTE VORBE”, ci se ține de cuvânt. Creșterea calității actului medical este un țel spre care se îndreaptă cu pași mărunți, dar repezi.
Dac-ar fi să dăm cezarului ce e al cezarului: Zidurile sunt făcute de Rîmbu! Calitatea actului medical crește datorită tânărului doctor Calancea!
Lasa un raspuns