Un ofițer de poliție din Timișoara, Valer Kovascs, președinte executiv al Sindicatului Polițiștilor DECUS, îi scrie premierului Ludovic Orban și îi solicită să înceteze competiția de amenzi declanșată odată cu starea de urgență. Polițistul susține că oamenii legii ar trebui să prevină, nu să facă concurs de amenzi, la ordinul superiorilor.

„Încă se merge pe principiul – cine are mai multe sancţiuni, iar acest lucru îl pot dovedi prin mesajele primite de la superiori, în condiţiile în care domnul Bogdan Despescu a transmis clar, în videoconferinţa, să mergem pe prevenire. Competiţia de sancţiuni trebuie să dispară pentru totdeauna! Menirea unui poliţist este de prevenţie.

Un poliţist bun este cel care previne, nu cel care aplică sancţiuni la tot ce mişcă, să iasă în evidenţă. (…)

Vă rugăm, ascultaţi şi vocea noastră, domnule prim ministru! Aveţi curajul să faceţi reformarea Poliţiei Romane din temelie, exact cum spunea domnul Traian Berbeceanu, un poliţist de carieră, să dispară corupţia din rândurile noastre şi veţi câştiga respectul tuturor romanilor”, a transmis Valer Kovacs în scrisoarea trimisă premierului Ludovic Orban.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.