Partea plină a paharului: șoseaua de centură a Sucevei va fi terminată în maxim un an, județul va fi mult mai bine promovat la nivel național și internațional, turismul va avea o ușoară creștere datorită implicării reale a CJ-ului în dezvoltarea acestuia, comunele agreate de noul șef al administrației județene, chiar vor avea un sprijin în persoana respectivului domn, se vor asfalta în draci în anii următori toate ulițele din județ și intuiesc inclusiv accesarea unor fonduri europene grele, pe niște proiecte la fel de grele, economia va dudui exact ca în celălalt mandat al domniei sale.
Partea goală a paharului: gateriștii au scăpat în mod oficial de controale sau, dacă acestea se vor mai face, îi va costa mult mai puțin să cumpere tăcerea inspectorilor, ceea ce va reduce cu cel puțin 15% suprafața forestieră a județului în următorii 4 ani; în instituțiile subordonate CJ vor fi puse în funcție de conducere persoane mult mai lacome, tupeiste și lipsite de scrupule decât orice psd-ist pur sânge; abuzurile de putere vor fi la ordinea zilei; având o economie înfloritoare, se va fura la fel de înfloritor, dar nimeni nu va zice nimic pentru că se va vedea ceva în urma noii administrații; în principiu se va face mult rău, se vor plăti multe polițe, dar recunosc că se va trăi mai bine iar dacă nu vei interacționa anii aceștia cu instituțiile publice, nici măcar nu te vei simți umilit.
În altă ordine de idei, în 2012 nu a câștigat domnul Cătălin Nechifor alegerile, ci USL-ul a făcut-o pentru domnia sa. Ce folos că dumnealui nu a întors favorul ci din contră, în 2016 n-a pierdut PSD-ul alegerile pentru CJ, ci Cătălin Nechifor. Adică, în 2012 imaginea sa a fost asociată cu USL-ul, care era pe val, iar în 2016, în județ, PSD-ul a fost asociat cu imaginea lui Cătălin Nechifor care era în cădere liberă din al doilea an de mandat. În PSD se știa acest lucru, dar au mizat mai departe pe cartea necâștigătoare… nu știu de ce! Așteptările avute de la domnia sa au fost mari, dar nu exagerate. Trebuia să fie cel puțin la fel de gospodar ca Gheorghe Flutur, dar mai corect ca acesta. A reușit să fie doar mai corect! În rest a dezamăgit pe foarte multă lume, iar acest lucru s-a văzut la vot. Scorul destul de decent obținut a fost posibil mai mult din faptul că lumea a agreat guvernarea Ponta, dar nu din cauza vreunui merit personal al candidatului PSD. Personal consider că domnul Ovidiu Donțu ar fi reușit mai mult dacă ar fi candidat în această funcție fiind, de altfel, singurul personaj al PSD-ului vizibil în această bătălie electorală. Restul colegilor au preferat să stea cuminți, așteptând alegerile din toamnă… numai că neimplicarea de acum o să-i coste mult atunci!
PS: Dacă în acest mandat, domnul Flutur își aduce aminte că e inginer silvic și nu șeful sindicatului gateriștilor liberi și independenți, îi voi declara dragoste veșnică…
PS2: În 2012, n-a pierdut domnul Gheorghe Fluture alegerile, ci PDL-ul.
Lasa un raspuns