Aleşii locali suceveni se vor întruni vineri, 11 octombrie, la ora 10.00, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, pentru a discuta majorarea preţului de furnizare a agentului termic, dar şi măsurile necesare pentru deblocarea furnizării căldurii în Suceava.

Principalul punct de pe ordinea de zi va fi cel de majorare a preţului gigacaloriei produsă de Termica, de la 274 de lei la 445 de lei – noul preţ aprobat de ANRE pentru perioada de funcţionare pe gaz metan.

„În urma discuţiilor purtate astăzi la Prefectură cu administratorii judiciari ai Termica, sunt şanse să putem furniza căldură populaţiei, dar numai dacă se aprobă noul preţ al gigacaloriei, astfel încât Termica să nu furnizeze agent termic în pierdere”, a declarat primarul Ion Lungu.

Populaţia va plăti gigacaloria tot la 185 de lei pe gigacalorie, diferenţa fiind acordată ca subvenţie de la bugetul local.

La şedinţa de vineri au fost invitaţi să participe şi parlamentarii suceveni, care ar putea interveni la Guvern pentru alocarea unor fonduri suplimentare pentru acoperirea cheltuielilor de subvenţionare a energiei termice furnizate populaţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.