„Domnia sa face referire la programul de guvernare și la guvernul Tudose în termeni meniți să determine neîncredere și să ridice semne de întrebare cu privire la bunele intenții ale coaliției de guvernare. Aflăm astfel, ce-i drept în interpretarea personală a domnului Balan, știri îngrijorătoare despre modificări ale politicii fiscale, despre introducerea de noi taxe, despre desființarea pensiilor private. Apreciind ca cinic acest program, domnul deputat deplânge soarta companiilor ce activează în România și le situează la cheremul răzbunărilor liderului PSD”, a declarat Ioan Stan.
Senatorul Ioan Stan spune că îi este greu să înțeleagă dacă deputatul Ioan Balan crede ce spune sau și-a înțeles eronat rolul în contextul unei opoziții vigilente dar constructive, în aria căreia ar trebui să funcționeze și cei între care este înrolat.
„Nici pomeneală să modificăm politica economică în detrimentul agenților economici și nici într-un caz ca urmare ale unor așa zise răzbunări personale. Suntem cu mult deasupra unor astfel de răfuieli chiar dacă am fost uneori nevoiți să le suportăm, sau mai ales pentru asta. Nici pomeneală să desființăm pensiile private. Va prima, așa cum este normal, opțiunea fiecăruia dintre noi, după o informare corectă și completă. Sunt și mai ciudate referirile la renunțarea la cota unică de impozitare sau la amânarea reducerii TVA. Este în practica uzuală a coaliției de guvernare ca orice eventual amendament adus programului de guvernare să fie discutat și, împreună, să se decidă asupra lui cu aceeași grijă pentru interesul public național”, a mai declarat acesta.
Ioan Stan a dorit să lămurească și un aspect legat de o sintagmă mult agreată de către Ioan Balan și anume „opinia publică”.
„Domnia sa o invocă cu orice prilej, într-o manieră menită să demonstreze importanța pe care i-o acordă. Pentru deplina noastră lămurire ca și pentru credibilitatea d-lui deputat, despre care opinie publică vorbim? Despre cea care a suportat măcelărirea pensiilor, salariilor și alocațiilor, reducerea drastică a numărului locurilor de muncă sau și-a văzut concetățenii, după o viață de muncă, apreciați ca asistați social? Despre cea care a suportat umilirea cetățenilor cu probleme speciale de sănătate? Despre cea care a fost împovărată cu efectele crizei economice în timp ce un mic număr de privilegiați și-au burdușit buzunarele într-un mod despre care încă mai dau socoteală? Rămâne să ne răspundă domnul deputat dacă va putea.
În ce ne privește, opinia publică este cea care beneficiază deja de măsurile programului de guvernare. Adică de creșteri salariale, de cuantumul mărit al salariului mediu, de creșterea pensiilor și alocațiilor, de modificările legislative privind persoanele cu nevoi speciale în spiritul respectului pentru suferințele acestora, de reducerea drastică a numărului de taxe, de creșterea numărului de medicamente compensate și gratuite, de ușurarea accesului la programele speciale de sănătate, de facilitățile acordate studenților, de acordarea subvențiilor în agricultură, de programele speciale în sprijinul fermierilor (cum este cel care ajută cultivatorii de tomate), de multe altele care așteaptă să fie cuantificate de instituțiile abilitate.Toate acestea pe fondul creșterii economice de 5,7% în primul trimestru al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut.
Zău așa domnule deputat care e, de fapt, grija dumitale?
Că ne vom îndeplini programul de guvernare, nu-i așa?”, a încheiat Ioan Stan.
Lasa un raspuns