De-a lungul dezvoltării omenirii, o principală ramură a activității economice a fost reprezentată de agricultură. Cercetările în domeniul agricol au jucat un rol deosebit de important în scopul creșterii producției și în exploatarea cât mai rațională a resurselor existențe, în situația în care populația planetei este într-o continuă creștere, iar fondul agricol exploatat este limitat și cu tendințe clare de deteriorare.
În plin sezon al întreținerii culturilor de porumb, floarea-soarelui, sfeclă, cartofi, fasole și tutun, pe câmpurile din toată țara este mare nevoie de forță de muncă. Mai mult, tarabele piețelor și raioanele de legume ale hipermarketurilor trebuie aprovizionate în fiecare zi cu cantități mari de roșii, castraveți, ardei, ridichi și salată, legume de sezon a căror culegere nu poate fi întârziată. Cu un sfert din lucrătorii repartizați în industria agricolă, România conduce țările europene la capitolul numărului de oameni ce sunt capabili să muncească fizic.
Ce atribuții are un lucrător agricol
În calitatea ta de lucrător necalificat în agricultură, te vei subordona șefului de fermă și vei avea drept colegi de serviciu pe ceilalți angajați din cadrul societății. În primul rând, vei avea de pregătit terenul agricol pentru cultivare, pentru ca apoi să controlezi semănăturile însămânțate în campaniile de toamnă. Fertilizarea câmpului va intra tot în sarcina ta, iar cunoștințele de bază în mecanică te vor ajuta să îți mărești câștigurile, pentru că vei putea repara și pregăti mașinile și utilajele agricole pentru etapele campaniei de primăvară. Mai multe detalii despre atribuțiile și calitățile necesare unui lucrător agricol, dar și unde poți lucra găsești AICI.
Ce trebuie să știe un viitor îngrijitor de animale
Pe de altă parte, zootehnia are un potenţial enorm pentru îmbunătăţirea securităţii alimentare şi reducerea sărăciei în zonele rurale iar creşterea productivităţii în acest sector depinde de eforturile de dezvoltare durabilă a agriculturii.
Toată lumea știe că treaba nu se termină niciodată la o fermă, iar nevoia de forță de muncă este permanentă. De aceea, dacă nu te temi de lucrul fizic intens, ba chiar te pricepi bine la lucrările ce trebuie făcute într-o gospodărie de la țară, aceasta poate fi șansa ta pentru un job plin de satisfacții, cu multe ore petrecute în aer liber și fără prea mult stres.
Ce responsabilități ai ca îngrijitor de animale
Așa cum deja te aștepți, a te ocupa de animalele de la o fermă înseamnă că îți va reveni o listă lungă de sarcini de lucru pe care va trebui să le respecți la linie. În caz contrar, sănătatea vacilor, oilor, porcilor, cailor, găinilor, curcanilor și rațelor va afecta calitatea produselor agricole pe care ferma le trimite la oraș. Fiecare dintre îndatoririle care îți revin are o importanță mare, așa că asigură-te de la început că te ridici la nivelul pretențiilor care îți sunt solicitate. Mai multe detalii despre responsabilitățile îngrijitorilor de animale găsești AICI.
Lasa un raspuns