Acasă este spaţiul în care te simţi de fiecare dată în siguranţă, în care îţi găseşti liniştea şi îţi reîncarci bateriile. Prin urmare, este important să transformi acest loc ca să aibă un aspect cât mai plăcut şi primitor. Iar florile chiar au un astfel de efect asupra apartamentelor, acesta fiind şi motivul pentru care le folosim adesea pe post de piese de decor.

De exemplu, ficusul este o plantă decorativă populară ce înfrumusețează orice spațiu. Deși se spune că este o plantă pretențioasă, ea poate trăi mulți ani, dacă este îngrijită corect. Ficusul nu îți va încânta doar privirea ca un ornament, dar are și un impact pozitiv asupra mediului, îmbunătățind calitatea aerului din casa ta.

Pe de altă parte, la polul opus, se află florile de piatră care sunt adaptabile la multe tipuri de sol, estetice şi foarte rezistente și care înfrumuseţează orice spaţiu. Floarea de piatră sau portulaca vine din America de Sud, din ţinuturile îndepărtate ale Braziliei şi Uruguayului, şi are frunze cărnoase şi suculente şi flori intens colorate, similare florilor de cactus. Acestea se regăsesc în nuanţe diferite, precum roşu, portocaliu, galben, roz, violet şi alb. Dacă eşti în căutarea unei plante care să nu necesite prea multă îngrijire, iată că floarea de piatră se creşte aproape singură.

Fiecare plantă are particularităţile sale, aşa că, dacă achiziţionezi o specie nouă, cel mai bine ar fi să citeşti cu atenţie despre specificul ei şi condiţiile sale de creştere.

Pe de altă parte însă, există câteva reguli generale pe care să le respecţi în cazul tuturor plantelor de apartament:

  1. Schimbă-le pământul imediat ce le aduci acasă. Plantele au nevoie un pământ fertil, iar cel în care sunt plantate în magazine sau florarii nu este tocmai cel mai bun.
  2. Alege un alt ghiveci. Nu doar pământul plantelor noi trebuie schimbat, ci şi ghiveciul lor, pentru că, în general, acestea se dezvoltă rapid şi au nevoie de mai mult spaţiu.
  3. Nu uda plantele în exces! Şi rădăcina plantelor trebuie să respire, iar dacă le pui apă din abundenţă, s-ar putea ca acestea să putrezească. Dacă nu ai plante care să aibă într-adevăr nevoie să fie udate des, le poţi lăsa apa în farfuria ghiveciului, pentru că ele să îşi tragă de acolo ori de câte ori au nevoie;
  4. Reglează umiditatea din camera în care sunt aşezate florile. Aerul uscat şi căldura excesivă le dăunează plantelor, motiv pentru care ar fi indicat să le mai pulverizezi apa pe frunze din când în când;
  5. Nu aşeza niciodată plantele în bătaia directă a soarelui. Chiar dacă florile tale iubesc lumina, alege un filtru pentru ele (de exemplu, o fereastră). În caz contrar, razele puternice ale soarelui le vor distruge complet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.