Marți, 12 mai, librăria Cărtureşti din Iulius Mall a găzduit lansarea cărţii de poezie “Cu cartea pe carte călcând” a foarte tânărului poet Sebastian Crăciun.

O atmosferă sărbătorească, o sală plină de susţinători ai micului poet, oameni care au avut ocazia să îl cunoască şi au rămas vrăjiţi de el dar şi de tineri, foarte mulţi tineri veniţi să îl revadă. Beneficiind de suportul Adrianei Dascălu-Bulină care a adunat la eveniment nume mari ale culturii bucovinene, de sprijinul constant al poetului Sorin Poclitaru şi al Asociaţiei FAIR-play şi de ajutorul plasticianului Radu Bercea care i-a oferit coperta prezentului volum, Sebi s-a prezentat Sucevei un cu totul alt om.
Rezultatele operaţiilor se văd, munca necontenită pe care acest copil este nevoit să o facă zilnic la recuperare fiind dincolo de capacitatea noastră de înţelegere. În aceste condiţii, din interiorul unui trup care n-a cunoscut decât boală şi durere, Sebastian Crăciun ne predă o lecţie de voinţă, un exemplu de Credinţă care mă duce cu gândul la ce spunea scriitorul Nicolae Dărămuş şi anume că nu este adevărat că mintea sănătoasă sălăşluieşte într-un corp sănătos, numai cei chinuiţi de racile crunte fiind nevoiţi să se refugieze în singurul loc rămas, inteligenţa.
Sebi s-a apucat de scris cărţi din dorinţa de a-şi ajuta familia în efortul financiar necesitat de boala sa, dar, dacă primele două cărţi au avut mai mult caracter caritabil, ultima sa carte depăşeşte acest stadiu. Nu mai este poezia unui copil bolnav, este o poezie care depăşeşte vârsta autorului, o poezie care merită citită şi care promite, la timpul potrivit, apariţia unui nou poet bucovinean important.
Cum spuneam, sala a fost plină de personalităţi culturale şi persoane din aria DGASPC, a căror înşiruire ar transforma acest articol într-un meniu de restaurant sufletesc, aşa că sper că vor înţelege că acestă scriere îi este dedicată lui Sebi şi nu acelora care au participat. Mi se pare mai interesant de menţionat că o colaborare între Radu Bercea şi Sebastian Crăciun este o simbolică predare de ştafetă între generaţii de artişti bucovineni.
Mulţumesc şi pe această cale doamnei Lăcrămiora Gavrilovici care mi-a permis să folosesc una dintre fotografiile dânsei pentru a ilustra acest articol, cei interesaţi putând găsi pe pagina sa de Facebook multe alte fotografii de la eveniment.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.