O pasiune pentru mulți și un mod de viață pentru un număr destul de însemnat de români, solariile și cultivarea pământului extrasezon reprezintă o activitate care se practică constant în România. Unii fac asta pentru consum propriu, iar alții pentru comerț. Cert este că interesul vizavi de ce presupune dotarea și întreținerea solariilor este permanent, de unde și magazinele specializate în echipamente și accesorii menite să ajute la exploatarea acestora.
Fiecare element ce alcătuiește solarul are rolul său, putând determina și productivitatea culturilor. O astfel de activitate nu este deloc ușoară, după cum confirmă și specialiștii în furnizarea acestora, precum și a unor linii vaste de produse fitosanitare, NuOricum.
Iată care sunt, potrivit acestora câteva elemente cheie în efieciența solarului și randamentul oferit.
*folia antipicurare, cu efect de termicitate
Joacă un rol crucial în cazul izolării termice a solarului. Specialiștii NuOricum o recomandă și o pun la dispoziția horticultorilor în cadrul magazinului online (www.nuoricum.ro), în ideea de a realiza economii privind încălzirea lor în timpul sezonului rece. Proprietățile foliei cu efect de termicitate și antipicurare nu trebuie subestimate în acest context, fiind cea care va reflecta asupra culturilor o cantitate însemnată din radiația provenită din atmosferă. Menține o valoare optimă în interior atât ziua, cât și pe timp de noapte. Productivitatea va fi susținută, pentru că va exista un avantaj de până la 10 zile pentru procesul de dezvoltare.
Reprezintă o investiție care convine pentru că ajută la întreținerea căldurii prin aditivul conținut, poate acoperi suprafețe însemnate, prezintă durabilitate în ani, asigură suprafețe curate pentru că picurii rezultați din condens vor aluneca până în marginea foliei.
*structurile pe țeavă
La ora actuală se recurge la tot felul de soluții în ceea ce privește construirea solariilor, dotarea lor. Interesul se îndreaptă îndeosebi spre țeavă zincată, fiind și recomandarea NuOricum. Este preferată pentru că prezintă costuri de achiziție avantajoase. Mai mult decât atât, întreținerea lor nu presupune un deranj prea mare, deci și cheltuielile pe termen lung sunt prietenoase.
Pentru ca eficiența să fie maximizată, țeava trebuie să corespundă cu anumite nevoi privind grosimea, mărimea și mai ales calitatea acesteia. Atunci când se pliază pe rigori precum umiditatea din solar, respectiv climatul în care a fost construit, țevile zincate pot oferi experiențe optime de exploatare pentru ani de zile. Acestea vin cu avantajul rezistenței crescute la deterioare, întrucât sunt realizate special ca să facă față cu succes factorilor corozivi.
Nu în cele din urmă, diferența majoră privind eficiența solariilor o fac accesoriile. Nu trebuie subestimate, fiind demonstrația faptului că micile detalii sunt cu scop măreț. Fixarea foliei pe țevi se realizează cu succes cu ajutorul clipsurilor, care de asemenea sunt disponibile pe nuoricum.ro. Pentru a rezista acțiunii unor factori externi precum cei climatici, rafalelor de vânt printre altele, aceste elemente au la bază materiale dure. Înainte de aplicare se țin în apă fiartă, pentru a prezenta maleabilitatea necesară la montare.
Despre alte elemente importante în construcția solariilor, respectiv în ceea ce privește dotarea și întreținerea lor pot afla cei interesați direct de la experitii NuOricum.
Lasa un raspuns