La începutul lunii aprilie, în toate secțiile Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost instalate express pad-uri care măsoară gradul de satisfacție al pacientului, prin probarea unor chestionare care se referă la calitatea serviciilor medicale, la calitatea îngrijirilor medicale, la calitatea mesei servite, precum și  la calitatea dialogului și al comportamentului personalului medical. La toate acestea se mai pot adăuga și alte obiective care pot duce la satisfacția pacientului.

„În prezent avem  un chestionar prin care verificam gradul de satisfacție al pacienților, acesta fiind completat la externarea pacientului, însă aici pot interveni mai mulți factori subiectivi. De exemplu, pacientul iartă tot ce a fost până atunci, uită tot ce a fost până atunci și pleacă de la gândul că s-ar putea să mai revină și nu trebuie să scrie lucruri negative. Prin acest tip de chestionar, pot fi identificați cei care scriu negativ, în privința a ceea ce ne interesează pe noi. De aceea, suplimentar acestui chestionar am introdus express pad-ul”, a explicat managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu.

Managerul Vasile Râmbu a explicat că în cele trei zile în care au funcționat express pad-urile, în ceea ce privește darea de mită, au răspuns 587 de pacienți. Procentual, 79% au răspuns că nu a fost cazul, 10% au răspuns că au dat mită medicilor, 5% asistentelor, 3% infirmierelor, îngrijitoarelor și brancardierilor, iar 3% dintre respondenți au dat mită atlor categorii de personal.

De altfel, Rîmbu a precizat că pentru fiecare dintre cele 24 de aparate, Spitalul Județean Suceava plătește chirie în cuantum de 4 000 de lei fără TVA,  anual. De asemenea, vor fi aduse încă două astfel de aparate care să funcționeze în UPU și în Ambulatoriu.

În ceea ce privește detaliile tehnice, Claudiu Aiftimiei, reprezentantul URS Certificări din Târgu Mureș, a explicat că  marele avantaj ale acestui echipament este că este independent energetic, adică are o baterie care are o durată de viață de 3 ani, asta înseamnă că este foarte versatil și poate fi pus  oriunde în cadrul spitalului.

„Express pad-ul are o cartelă SIM, care se conectează la semnalul GPRS și, imediat ce pacientul își exprimă un răspuns, datele vor fi imediat introduse în sistem. De altfel, în fiecare dimineață, la ora 8:00, sistemul este setat ca să elibereze un raport pe adresele de mail ale celor care sunt interesați de acest rezultat și sunt din conducerea spitalului”, a explicat Claudiu Aiftimiei, reprezentantul URS Certificări din Târgu Mureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.