Legea Bugetului de Stat și a Asigurărilor Sociale este prima și cea mai importantă Lege a anului 2013, mai ales în condițiile în care prevederile ei se întind pe o perioadă de 4 ani, până în 2016.
După întârzierea rușinoasă a apariției Proiectului acestei Legi de o extremă importanță, după lipsa totală de transparență în care Guvernul USL a înțeles să lucreze la ea, după manipularea grosolană pe care Premierul Victor Ponta a făcut-o pe 10 ianuarie prezentând cifrele “stării națiunii” și interpretându-le într-o manieră jenant de populistă, a urmat graba, goana și joaca de-a dezbaterea: ca parlamentari ai Opoziției, am lucrat la amendamente pentru Legea bugetului pe “orbește” înainte de a vedea textul, ghidându-ne doar în funcție de nevoile colegilor noștri, ale oamenilor, ale țării.
După publicarea pe site-ul Guvernului a Proiectului de lege privind Bugetul de Stat am avut un timp record, de câteva ore, pentru a ne ” ajusta” amendamentele și a le pune în concordanță cu textul Proiectului.
Împreună cu senatorul Gheorghe Flutur și deputatul Ioan Balan am reușit să depunem 366 de amendamente. Astăzi voi susține în Comisia de educație peste 50 de amendamente doar la capitolul învățământ.
Pentru dezbaterea în Plenul Reunit al Camerelor programată pe data de 5 februarie, s-au alocat 4 ore și jumătate. La Comisii, parlamentarii Puterii nu vor avea drept la cuvânt, iar Opoziția 1 minut/amendament. Atât merită comunitățile locale ai căror reprezentanți suntem în Parlamentul României!
După ce și-au asigurat imunitatea parlamentară, votând un statut al deputaților și senatorilor menit să decredibilizeze, încă o dată, pentru o lungă perioadă de timp, Parlamentul României ca instituție-simbol pentru Democrație, zilele acestea actuala Putere aplică politica “pumnului în gură” la dezbaterea “bugetului subzistenței”, departe de promisiunile de relansare și creștere economică. Un buget care devine “o simplă casierie”, un canal de colectare și distribuire a veniturilor bugetare.
Lasa un raspuns