În cursul nopții trecute, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava la care a participat și Secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, au fost adoptate o serie de măsuri privind gestionarea la nivelul județului Suceava a fluxului de persoane care se refugiază din Ucraina, urmare a conflictului armat care afectează țara vecină.
Astfel, s-a decis operaționalizarea Punctului de coordonare și comandă avansat integrat, în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, în care vor fi prezenți 24h/24 reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Direcției de Sănătate Publică și ale altor instituții cu atribuții și competențe în domeniu. Din partea Instituției Prefectului – Județul Suceava vor asigura permanența un număr total de 7 persoane având următoarele atribuții principale:
- Gestionarea locurilor de cazare puse la dispoziție de instituții/agenți economici/persoane fizice.
- Acordarea de informații la TELVERDE – 0746833157.
- Dirijarea donațiilor de sume de bani către Crucea Roșie Suceava sau cele de bunuri către ISU Suceva.
Reamintim faptul că donațiile pot fi realizate și direct, astfel:
donații în bani către Societatea de Cruce Roșie – Filiala Suceava în contul:
CUI 4244520
IBAN: RO21RNCB0244020411980024 (campanie ajutor refugiați Ucraina), telefon 0722342867;
donații de produse alimentare, de bunuri de larg consum sau de igienă personală către:
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava – Direcția Logistică: telefon de contact: 0758-232029.
Tot în cadrul Punctului de coordonare și comandă avansat integrat va funcționa și un dispecerat comandament imigrari, informațiile putând fi obținute de către cetățeni apelând următoarele numere de telefon: (004) 0758232001; (004) 0758085680.
De asemenea, în cadrul ședinței CJSU Suceava s-a dispus, începând cu data de 26.02.2022, ora 08.00, reorganizarea fluxului de trafic al cetățenilor sosiți din Ucraina prin stabilirea următoarelor zone/puncte:
- Zona tampon: între PTF Siret și un spațiu special amenajat pentru preluarea persoanelor sosite din Ucraina;
- Zona de așteptare formată din corturi dotate cu sisteme de încălzire;
- Puncte de asigurare hrană și apă în zona de trecere a frontierei, respectiv zona de așteptare a cetățenilor ucraineni.
În același context, vă informăm că indicatorul de instalare al Taberei mobile pentru refugiați a fost stabilit ca fiind gradul de ocupare de cel puțin 65% al CRPCSA Rădăuți. Începând cu orele 12.00 ale zilei de astăzi au fost demarate operațiunile de montare, amenajare și echipare a taberei pe stadionul din orașul Siret.
Lasa un raspuns