Municipiul Suceava și comuna Sucevița vor intra în scenariul galben începând de luni, 20 septembrie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, o hotărâre în aceste sens având în vedere incidența cazurilor active de noul coronavirus de 2,15‰, respectiv 2,91‰. Toate restricțiile sunt valabile până pe 3 octombrie 2021, ora 24:00.
Pentru Suceava și Sucevița vor fi impuse următoarele restricții: în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane; organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție; se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. În aceste situații, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
De asemenea, pentru Suceava și Sucevița vor fi impuse și alte restricții precum: se permit activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună; se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară iar stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se face cu luarea în calcul a persoanelor care au vârsta mai mică de 16 ani; se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății; se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.
Aceleași restricții vor fi impuse și altor comune și municipii din județul nostru pentru care CJSU a hotărât mai demult intrarea în Scenariul Galben, dar măsurile difereau în anumite aspecte. Este vorba despre localitățile Zvoriștea, Ciprian Porumbescu, Cacica, Arbore, Bălcăuți, Gălănești, Șcheia (până pe 20 septembrie când intră în Scenariul Roșu), Rădășeni, Mușenița, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Adâncata, Frătăuții Noi, Marginea, Todirești (până pe 20 septembrie când intră în Scenariul Roșu), Vama. Modificările au fost introduse prin Hotărârea Guvernului României nr. 990 din 17.09.2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului României nr. 932 din 09.09.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Lasa un raspuns