Studenții Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au participat, în perioada 26-29 iunie 2014, la cea de-a treia ediţie a competiţiei naţionale ECOTROPHELIA ROMÂNIA, care s-a desfăşurat la Universitatea „Sapienţia” Miercurea Ciuc, fiind organizată sub egida Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România şi a Asociaţiei Platforma Tehnologică „FOOD FOR LIFE”.
Cel mai bun produs al sucevenilor a fost „TopIce Icecream”, care a câștigat primul loc în concurs, alături de privilegiul de a reprezenta România la faza internațională a competiției, care va avea loc în perioada 19-20 octombrie 2014, la Paris.
Premiat a fost și produsul „Margareta gluten-free muffins”, acesta câștigând premiul al II-lea al concursului şi premiul special pentru cel mai bun concept de marketing oferit de compania S.C. Covalact S.A.
Competiţia a avut drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman, şi prietenoase cu mediul înconjurător şi a fost deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.
Lasa un raspuns