Iubitorii de motociclete au participat în acest week-end la cea de-a 3-a ediţie a motorfestului North Gang Riders. Sute de motociclete, care mai de care mai apreciată, şi-au dat întâlnire într-o locaţie de vis, în inima naturii. La intrare în localitatea Capu Câmpului, pe partea stângă, începând de vineri, forfota şi-a făcut simţită prezenţa.

După doi ani în care locaţia motorfestului organizat de Noth Gang Riders a fost aceeaşi, iată că a treia ediţie a venit cu o surpriză de proporţii încă de la alegerea locului de desfăşurare. Astfel, organizatorii s-au gândit că cel mai potrivit ar fi ca întâlnirea din acest an să fie în mijlocul naturii. O fermă de la intrarea în localitatea Capu Câmpului şi-a deschis porţile, iar sutele de cai putere pe două roţi şi-au făcut intrarea. În incinta fermei, câteva exemplare cabaline puteau fi admirate, iar doritorii s-au urcat în şa, renunţând pentru câteva minute la motociclete şi îmbrăţişând strămoşul acestora.

Programul evenimentului a fost extrem de bine pus la punct, cu atât mai mult cu cât ziua de sâmbătă avea să aducă mai multe surprize pentru participanţi. Astfel că, după primirea cluburilor moto din ţară, ce a avut loc vineri, Trupa 9 a concertat preţ de aproximativ 2 ore, timp în care cei prezenţi s-au bucurat de spectacolul făcut de tinerii artişti. Energia a fost păstrată pentru a doua zi a festivalului, zi în care motoarele au dominat.

Sâmbătă, motoarele au început să răsune încă de dimineaţă în pădurile sucevene. În jurul amiezii, poliţiştii de la rutieră s-au mobilizat şi au condus parada, fomată din peste 300 de motociclete, de la Capu Câmpului până la Shopping City Suceava. Acolo, parcarea s-a umplut până la refuz de motociclişti, automobilişti, pietoni şi curioşi. Odată ce parcarea a fost înconjurată de suceveni, o echipă de cascadori pe motocicletă, veniţi special la Suceava pentru acest eveniment, au început un show care a stârnit emoţii în public. Băieţii de la Lemon Bikers, aşa cum le place lor să îşi spună, au demonstrat ce se poate face pe două roţi după ani de antrenament, cu câteva modificări aduse la motocicletă. Publicul a apreciat mult exercițiile celor de la Lemon Bikers, atât de mult încât la prima invitaţie a acestora de a se oferi voluntari din public pentru mersul pe o roată, doritorii nu au ezitat nicio secundă şi au format cozi lungi pentru a trăi astfel de senzaţii. Surprizele nu au încetat să apară, iar concursurile între motociclişti au pornit, spre deliciul şi amuzamentul spectatorilor.

După câteva ore de distracţie, voie bună şi zgomot puternic de motoare, bijuteriile pe două roţi s-au aliniat pentru a porni, în paradă,  spre locaţia din Capu Câmpului. Kilometri de motociclete, din nou, au putut fi admirate de trecători, cu toţii trăind o senzaţie unică.

Imediat după ce şi-au parcat motoarele în parcarea special amenajată de la Capu Câmpului, motocicliştii au ănceput voia bună prin participarea la concursuri haioase, propuse de organizatori. De la Skandenberg la săritul corzii, toată lumea s-a distrat copios, dincolo de premiile care erau promise de sponsori. Astfel că, odată cu finalizarea tuturor concursurilor, programul de voie… bună a început prin concerte de zile mari, susţinute de cei de la King of Burning şi Fără Zahăr. Bis-urile aclamate din public nu au întârziat să apară, astfel că artiştilor nu le-a fost uşor să coboare de pe scenă.

Seara a fost încheiată într-un mod specific motocicliştilor. Un foc de tabără înalt de aproximativ 5 metri a fost aprins la finalul serii, iar participanţii la North Gang Riders Motorfest 2013 s-au adunat în jurul focului, s-au încălzit, au râs, au cântat şi au depănat amintiri. Ziua de duminică, cea care a încheiat practic evenimentul din week-end, a fost una la fel de plină. Motocicliştii au vizitat caii din incinta fermei, au făcut poze, și-au creat amintiri, s-au urcat călare, au mâncat produse tradiţionale în Bucovina, s-au bucurat de peisajele mirifice pe care această zonă le oferă, şi-au luat rămas bun de la prieteni şi au pornit, din nou, la drum. Cu toţii au promis că vor duce în judeţele lor o fărâmă din frumuseţea surprinsă într-o zonă istorică, o zonă cu tradiţie, o zonă cu peisaje unice în lume: Bucovina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.