O patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control luni, în jurul orei 21:30, pe DC 46, din comuna Horodnic de Jos, autoturismul condus de o tânără de 20 de ani, din localitate și în care se afla în calitate de pasager, un tânăr de 23 de ani, din județul Ilfov.

Polițiștii au constatat, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, faptul că, tânăra Tânărul de 23 de ani i-a încredințat autoturismul prietenei sale, pentru a-l conduce pe drumurile publice, la insistențele acesteia, deși știa că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Polițiștii au descoperit și că autoturismul avea asigurarea obligatorie auto expirată din data de 15.02.2016 și l-au sancționat contravențional pe proprietarul mașinii, luându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

A fost întocmit dosar penal, tânăra fiind cercetată pentru comiterea infracțiunii de „conducerea pe drumuri publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”. Iar tânărul de 23 de ani pentru comiterea infracțiunii de „încredințare a unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu deține permis de conducere” ce va fi soluționat procedural.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.