Duminică avem vreme frumoasă în majoritatea zonelor şi doar pe la munte mai pot să apară ceva înnorări şi ploi de scurtă durată. În rest, atmosferă plăcută şi maxime de la 23 de grade în Transilvania estică, la 33 de grade prin sudul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune a țării

În Dobrogea şi Bărăgan avem mult soare şi temperaturi în creştere. După prânz, se vor atinge 31-32 de grade în Bărăgan şi doar pe litoral vor fi valori mai scăzute de 27-28 de grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită toată ziua şi temperaturile cresc cu 3-4 grade faţă de ziua trecută.

La fel va fi şi în nordul Moldovei şi în Bucovina: soare, vreme bună şi un vânt destul de activ. Se încălzeşte şi, după prânz, se vor înregistra maxime între 25 şi 29 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, mai apar câţiva nori de vreme bună, temperaturile cresc şi se ating 29 de grade în termometre.

Vreme bună se anunţă şi în vestul ţării. Norii apar pentru scurte momente, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

În ţinuturile centrale, soare şi atmosferă plăcută şi doar pe la munte mai sunt posibile ploi de scurtă durată şi fenomene electrice. Se încălzeşte şi aici şi se vor înregistra 29 de grade Celsius în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, găsim mult soare, se face mai cald şi doar pe la munte o să plouă izolat. După prânz, se vor atinge 33 de grade Celsius şi vor fi cele mai ridicate valori din ţară.

În sudul ţării, atmosfera va fi însorită. Mai cresc temperaturile şi vom avea 31 de grade în Lunca Dunării.

Prognoza pentru următoarele trei zile

Luni se încălzeşte şi mai tare şi vremea va deveni călduroasă. Atmosfera va fi însorită peste tot şi nicio şansă de ploaie.

Marţi, vom avea mult soare şi câteva ploi sporadice în zonele de munte. Vântul prinde putere în sud-estul ţării, iar maximele ajung în intervalul 28…33 de grade.

Miercuri se anunţă căldură mare, iar în zonele de câmpie din vestul şi sudul țării se instalează canicula. Atmosfera va fi însorită cam peste tot, însă după prânz, se mai adună norii pe la munte şi în sud-estul extrem al țării, pe unde vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.

Sursa: Știrile Pro Tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.