Baia nu înseamnă doar locul unde facem un duș rapid sau ne pregătim pentru a pleca la serviciu, ci este și locul unde ne retragem liniștiți pentru o baie caldă sau un mic răsfăț compus dintr-un tratament pentru față sau corp. Acesta este și motivul pentru care aceasta trebuie să fie primitoare, intimă și să ofere un sentiment de căldură. 

Știm că renovarea este primul lucru la care te gândești și îl abandonezi la fel de rapid din cauza tuturor provocărilor care pot apărea pe parcursul unui astfel de proiect, dar nu aceasta este mereu soluția. Poți schimba în totalitate atmosfera unei băi apelând la câteva mici trucuri, deloc greu de implementat și care nu îți vor cheltui toate economiile pe care le-ai făcut până acum.

În materialul de mai jos îți propunem câteva idei care pot da un aer elegant și, în același timp, primitor băii tale. 

Etajere, etajere și, desigur, etajere 

Știm că unul dintre cele mai importante lucruri în baie este spațiul de depozitare, tocmai de aceea trebuie să ai în vedere cumpărarea unor etajere baie. Chiar dacă te gândești că niște dulapuri ar fi mai potrivite pentru că așa vei putea ascunde totul şi va părea mai ordonat, printr-un astfel de plan nu vei face decât să ai un spațiu rece și lipsit de personalitate. Dacă vrei un spațiu modern, lasă lucrurile la vedere și cumpără rafturi și etajere. Le poți monta oricât de sus și le poți folosi pentru depozitarea prosoapelor sau a produselor de curățenie, precum detergent, balsam de rufe și altele asemenea.

Împrospătează atmosfera cu baterii și accesorii noi

 

Chiar și cele mai mici schimbări vor contribui la realizarea unei băi primitoare și relaxante. Începe prin a cumpăra baterii baie noi, mai moderne, de culoare albă sau neagră mate, aurii sau argintii. De asemenea, nu uita să asortezi cu noile baterii și suporții pentru periuțe și săpun. Toate acestea vor reuși să aducă un aer proaspăt spațiului, iar tu vei simți că locul devine mult mai frumos.

Bucură-te de frumusețea plantelor verzi

 

Plantele oferă întotdeauna un sentiment de prospețime și, în plus, folosirea lor reprezintă o modalitate ieftină de a schimba atmosfera în baie. Mai mult, vor crește frumos și îți va fi foarte ușor să le întreții având în vedere umiditatea din această încăpere. În funcție de spațiul de care te bucuri și de preferințele tale , poți completa totul cu câteva fire de lavandă care vor contribui cu aroma lor la relaxarea ta și la inducerea unei stări de bine.

Instalează un calorifer tip portprosop

 

Nimic nu este mai plăcut decât să ieși din baie și să te învelești într-un prosop cald. Îți garantăm că te vei simți ca la spa în propria baie. În plus, vei putea folosi acest element şi atunci când ai nevoie să usuci anumite textile umede.

 

Schimbă perdeaua de duș și covorul

 

Poate că nu s-au deteriorat, dar adăugând aceste noi textile vei observa cât de mult se va modifica aspectul băii. Încearcă să cumperi modele care conțin broderie sau dantelă, acestea fiind foarte în vogă în această perioadă și aduc un plus de finețe și eleganță camerei tale. Desigur, totul trebuie să fie în ton cu designul încăperii. Dacă ai o baie modernă, atunci alege modele cu forme geometrice sau imprimeuri minimaliste.

Un alt lucru căruia trebuie să-i dai importanța cuvenită este lumina. Aceasta, la fel ca oglinda, are posibilitatea de a transforma în câteva secunde întregul spațiu, să-l facă mai primitor și mai mare.

 

Sursă foto: Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.