Luni, 1 februarie, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o intreprindere indivudală, cu sediul social si punctul de lucru în Frătăuții Noi.

În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate de către specialiștii silvici, echipa de control a constatat faptul că intreprinderea individuală deține in depozit  cantitatea de 48,27 mc lemn rotund răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală. De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat,  pentru unele avizele de însotire electronice raportate in aplicația SUMAL 2.0.

 În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională, aplicându-se 2 sancţiuni contravenționale in valoare de 3.000 lei,  iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 48,27 mc lemn rotund răsinoase în valoare de 12.212 lei. 

 

Fotografia are caracter ilustrativ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.