Hoții au sustras bani, aparatură electronică, băuturi alcoolice și produse de uz casnic, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 1.600 lei. Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
Poliţiştii trag un semnal de alarmă cu privire la importanţa asigurării unităţilor economice cu sisteme eficiente de închidere şi de securitate. Pentru prevenirea furturilor și protejarea bunurilor este necesară dotarea cu sisteme de alarmă a locaţiilor nelocuite permanent sau aflate în zone izolate, precum şi a magazinelor, chioşcurilor, barurilor. Gradul de risc la care sunt expuse magazinele depinde de o serie de factori, precum: natura produselor comercializate , localizarea magazinului, rata criminalităţii în zona unităţilor comerciale, orele de program, numărul angajaţilor şi experienţa acestora.
„Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul. Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. Folosiţi tocuri de uşi realizate din materiale dure; montarea de încuietori sigure, de grilaje metalice rezistente la acţiune mecanică şi termică poate fi un factor descurajant pentru spărgători; este recomandată, dacă e posibil, şi închiderea pe interior a magazinului. În limita posibilităţilor, asiguraţi paza şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil. Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase. Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse; de asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat. Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat. Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi. Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase. Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse; de asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat. Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat. Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi. Lăsând casa de marcat deschisă într-un loc vizibil şi în mod clar goală, infractorii în căutare de bani lichizi vor fi descurajaţi. Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, alăturaţi-vă poliție în lupta împotriva infractorilor! Dacă sesizaţi o spargere, anunţaţi de îndată poliția la 112”, recomandă polițiștii suceveni, într-un comunicat de presă.
Lasa un raspuns