Joi, 21 octombrie, Centrul Cultural Bucovina a fost gazda unui eveniment organizat prin intermediul proiectului ERASMUS +: CHARM – Cultural Heritage Album Raw Makers,  derulat de Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, alături de alte școli partenere din Polonia, Turcia, Lituania și Italia, sub îndrumarea gazdelor, prof. Diana Rusu Salup și prof. Ștefania Domunco.

Potrivit prf. Diana Salup, scopul proiectului este crearea unui album foto promoțional, cu diferite aspecte și obiceiuri din Bucovina, moștenirea noastră culturală, care să fie promovat internațional. Lucrând la acest proiect,elevii vor putea să-și perfecționeze abilitățile de comunicare în limba engleză, precum și cele în informatică.

La eveniment au luat parte, pe lângă elevii și profesorii implicați în proiect și trei reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava, respectiv prof. Dora Dulceac și prof. Adriana Coțovanu, inspectori școlari pentru învățământ primar și prof. Cristina Albu, inspector școlar pentru minorități. Acestea au adresat urări de bun venit în ținutul Bucovinei și succes în finalizarea cu bine a acestei activități a proiectului.

„Felicitări și pentru această etapă din proiect adresez atât elevilor implicați, părinților acestora, cadrelor didactice din școlile partenere, cât și celorlalte organizații culturale, care au oferit posibilitatea derulării unor acțiuni formatoare de atitudini față de culturile altor state, față de frumusețea oamenilor și a locurilor, față de nou și față de învățare, până la urmă. În felul acesta promovăm valorile culturale autentice și formăm tineri deschiși spre propria învățare socială și emoțională”, a transmis inspectorul Dora Dulceac.

Totodată, pentru a le prezenta elevilor și profesorilor străini portul popular autohton, patru membri ai Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” au fost prezenți la eveniment. Astfel, atât gazdele, cât și musafirii s-au fotografiat cu cei patru membri ai Ansamblului.

 Trebuie precizat că, în fiecare zi a acestei săptămâni, elevii și ai lor dascăli au contribuit la formarea unei comunități de învățare experențială și și-au îmbogățit universul cunoașterii cu multe informații, priceperi și atitudini. Astfel, au avut posibilitatea de a stoca în memoria fotografică chipuri, momente și spații, ce vor forma imaginea unei săptămâni reușite și emoționante.  În felul acesta, elevii și-au putut perfecționa abilitățile de comunicare în limba engleză, precum și cele în informatică și de interrelaționare.

Produsul final al proiectului va fi un album foto promoțional, cu diferite aspecte, tradiții și obiceiuri din Bucovina, cu frânturi fotografice din moștenirea noastră culturală, care merită să fie promovată internațional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.