În data de 3 ianuarie, prefectul Florin Sinescu a convocat o şedinţă de urgenţă a Grupului de suport tehnic pe probleme de mediu a Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă, motivul convocării vizând gestionarea situaţiei apărute în albia râului Siret, unde au fost semnalate în cursul zilei de 2 ianuarie resturi de cabaline.

 Înainte de deplasarea în teren, s-a făcut rapid o trecere în revistă a măsurilor dispuse de către autorităţile care au atribuţii în această problematică în vederea corelării activităţii şi a stabilirii deciziilor necesare.

După identificarea exactă a perimetrului, s-a stabilit ca măsură imediată evacuarea din albie, chiar în cursul zilei 3 ianuarie a resturilor şi transportarea către o firmă specializată pentru incinerare.

Deoarece accesul în acea zonă a albiei este foarte dificil, malul fiind instabil şi având o înălţime de aproximativ 3 metri, s-a dispus deplasarea la faţa locului şi a echipei de scafandri cu o barcă pneumatică de la ISU Suceava, care să vină în ajutorul Comitetului Local  pentru situaţii de urgenţă.

“Prima măsură care trebuie să fie luată e cea de igenizare a zonei după care desigur urmează partea de cercetare, sursa acestor resturi de cabaline va fi identificată pe baza cercetării penale”, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.