Potrivit liderului Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, această societate funcţionează în baza Legii 325 privind serviciile publice şi are obligaţia să dea căldură în condiţiile temperaturilor scăzute de afară. Donțu a precizat că dacă „Termica”, societate aflată în insolvenţă, nu vrea să pornească instalaţiile, atunci Primăria trebuie să depună o ordonanţă preşedinţială, care ar rezolva problema încălzirii în 24 de ore.
Donțu a propus o serie de măsuri pentru administrarea situației create de către adresa lichidatorilor către societatea de audit.
Senatorul este de părere că administratorii judiciari ai firmei si-au depășit prerogativele prin impunerea în ședința de Consiliu Local a măririi preţului gigacaloriei de la 274 de lei la 445 de lei.
Ovidiu Donțu crede că ieșirea din această situație poate fi făcută odată cu înființarea unei noi firme, care să se ocupe cu transportul și distribuția agentului termic. Societatea nou înființată ar urma să fie pe acțiuni și să aibă ca acționar unic municipiul Suceava.
Legea spune că agentul termic trebuie furnizat atunci când se înregistrează temperaturi sub 10 grade Celsius, trei nopţi consecutiv. Senatorul a specificat faptul că în cazul în care Termica nu va ţine cont de acest ordin, se va pune în aplicare pasul doi, şi anume forţarea societăţii. El a arătat că Departamentul juridic al Primăriei este pregătit să depună în instanţă o ordonanţă preşedinţială, prin care va obliga Termica să furnizeze căldură în termen de maximum 24 de ore.
Lasa un raspuns