Mâine, 24 mai, se împlinesc 138 de ani de activitate a Partidului Național Liberal. Anunțul a fost făcut de președintele Organizației Județene, Ștefan Alexandru Băișanu. La nivel național vor fi organizate evenimente de celebrare a acestei zile, atât în rândul organizațiilor de studenți, cât și în rândul organizațiilor de tineret.

Băișanu a început conferința de presă cu un scurt istoric al Partidului Național Liberal, de când a luat ființă și cum a evoluat, dar și care a fost aportul la modernizarea României. Acesta a amintit și câteva nume sonore, care au pus bazele liberalilor din țară.

Băișanu a completat spunând că există foarte mulți liberali valoroși în cadrul Organizației Județene Suceava și că îi așteaptă să candideze, având în vedere faptul că alegerile la Organizația Județeană vor avea loc în data de 8 iunie. Mai mult, sâmbătă, 25 mai, se vor finaliza alegerile în toate cele 114 administrații locale. În urma scrutinelor organizate în județ, o mare parte a președinților au fost schimbați din funcție.

Alegerile din acest an se vor desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava, în prezența a aproximativ 500 de delegați, aleși printr-un algoritm stabilit la nivel național. Băișanu și-a exprimat dorința de a candida și i-a invitat pe toți membrii care consideră că pot aduce un plus partidului prin candidatura lor, să nu ezite și să-și depună candidaturile la secretariatul partidului, subliniind faptul că ușa este deschisă. Organizația Județeană a Partidului Național Liberal trebuie să aibă un număr de minim 5 sau maxim 9 vicepreședinți, 29 de membri cu drept de vot, plus parlamentarii liberali din județ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.