Autorităţile sunt optimiste, crezând că instalaţiile pe gaz vor fi date în funcţiune la 9 noiembrie, iar cele pe biomasă la 1 decembrie. Lungu a precizat că a vizitat şantierul centralei și că a început numărătoarea inversă pentru punerea în funcțiune a noii centrale termice a Sucevei.
„Luni a fost făcută racordarea la gaz metan a celor trei CAF-uri care vor da căldură în prima etapă a iernii. Din fericire au fost aduse utilaje speciale, de la Târgu Mureş, fără de care ar fi trebuit decuplat întreg oraşul de la reţeaua de gaz metan”, a declarat Ion Lungu.
În cadrul acestor vizite de lucru s-a verificat şi cantitatea de masă lemnoasă adusă pentru a asigura căldura sucevenilor în această iarnă.
Totuşi, cea mai mare problemă rămâne serviciul de transport şi distribuţie al energiei termice. Administratorii speciali au cerut imperativ ca acesta să fie transferat de la Termica SA Suceava. Se pare că autorităţile nu au o altă soluţie decât înființarea unei firme care să se ocupe de această activitate.
Prefectul Florin Sinescu a precizat că trebuie înfiinţată o nouă structură, care să gestioneze reţelele de transport şi distribuţie a energiei termice, până la clarificarea situaţiei şi o eventuală licitaţie. Lungu își dorește ca Termica să funcționeze pe actuala structură, până ce se va face o licitație pentru distribuția și transportul agentului termic.
Lasa un raspuns