Virgil Popescu, ministrul Energiei, a a vorbit despre situația facturilor la energie și a precizat că Guvernul intenționează să compenseze până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu pentru întreaga iarnă, care din punct de vedere al actului normativ va începe la 1 noiembrie și se va termina la 31 martie.

Ce a spus Virgil Popescu despre compensarea facturii la energiei și eventuale abuzuri în factură

Întrebat marți, după ședința de la Palatul Victoria, când o să avem primele facturi compensate, ministrul Energiei a răspuns: „Eu am spus că vrem să compensăm – în afara (legii, n.r.) consumatorului vulnerabil, care este în Parlament – până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu și vrem să compensăm în totalitate iarna aceasta. Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie și se termină la 31 martie, deci avem tot timpu să rezolvăm această problemă. Un consum mediu, de exemplu, vorbim de 4,5 milioane de gospodării care consumă până în 1.000 de kW/an. Vorbim de 4,5 milioane înmulțit cam cu o medie de 2,5, vorbim de peste 10 milioane și ceva de români, deci vorbim de foarte mulți români. La gaze naturale sunt mai puțini care sunt în prima grupă de consum, sunt 1,2 milioane, dar total populație legată la gaze este mult mai mică decât electricitatea”.

Întrebat ce trebuie să facă un consumator casnic dacă sesizează un eventual abuz în factură, oficialul a explicat: „O reclamație la ANRE dacă dorește să implice ANRE. Dacă dorește să o rezolve amiabil cu furnizorul, direct la furnizor. Dacă observă că nu se rezolvă la furnizor, la ANRE, ANRE vine și face controlul. Dacă este prima reclamație la furnizorul respectiv, evident că nu se va întâmpla nimic, vorbim de abateri repetate, nimeni nu e absurd”.

„Eu am văzut că vorbim de 1.800-2.000, de foarte multe reclamații care au fost în ultimele perioade și au fost date o groază de amenzi, adică le-a soluționat. Le-a soluționat, ideea este să existe voință să se facă acest lucru, iar eu cred că întâlnirile de acest tip dau încredere și autorităților statului că se dorește punerea odată în regulă”, a adăugat ministrul Energiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.